Evenemang
Destination Östersund skapar inga egna evenemang, förutom det egna ”Locals Only” som syftar till att Östersundarna ska känna sin stad bättre och därmed bli bättre ambassadörer och känna stolthet över staden. Destination Östersund stödjer, stimulerar, inspirerar och hjälper arrangörer att ta initiativ till stora och små event. Kontakta oss om du bär på en idé som du är beredd att driva och utveckla.

Visst är det kul när det händer saker i staden! När Popgeni lyckas överraska oss med ett lika fantastiskt som okänt band, när världseliten i Biathlon sätter färg på tillvaron och tv visar Östersund i hela Europa, eller när Storsjöyran lever upp till allas höga förväntningar med yranveckan och krogstråk och levererar världsartister och festivalstämning i hela centrum.

Men evenemang är inte bara fest och glädje, det betyder också viktiga intäkter till både arrangörer och näringslivet runt omkring så som hotell, restauranger, butiker, taxi och många andra.

Det märks kanske allra tydligast när Storsjöcupen fyller hela Östersund och Frösön med familjer med fotbollsungdomar som spelar fotboll, har kul tillsammans och dricker läsk från Odenhallen och andra butiker. Omsättningen rakar i höjden. Arrangörerna har räknat ut att 32 miljoner tillförs Östersunds handel tack vare evenemanget! Kanske skulle vi ha några till…