Nyheter
Vi publicerar nyheter som rör Destination Östersunds arbete kring Framtidens stadskärna med evenemang, möten & kongresser, turism och handel, i Östersund.

Avsnitt 5 av podden Östersund - Mitt liv som fastighetsägare

2017-03-27

Vår gäst i veckans avsnitt är Erik Odén, styrelseordförande för Ruth Odéns fastigheter. Erik är fjärde generationens Odén och styr familjeföretaget som är det näst största fastighetsbolaget i Östersunds stadskärna. Eller som Erik själv säger, ”Det lilla fastighetsbolaget med det stora hjärtat.”

Vi pratar med Erik om hans drivkrafter och planer för framtiden. Vi grottar även ner oss i vilka utmaningar och möjligheter som finns för Östersunds stadskärna och vilken roll fastighetsägarna har i detta.

Dessutom har Anette äntligen skapat en jingel för podden!

Avsnitt 5 – Östersund

Avsnitt 4 av podden Östersund - Service vad är det?

2017-03-23

I avsnitt fyra snackas det service.
Vad är service och kan det vara en företagares viktigaste konkurrensfördel?

Anette har bjudit in Martin Sahlberg som ny wingman när Calle är på semester. Martin är Destination Östersunds nya styrelseordförande men även VD på OSD Storsjöteatern. Dagens gäst – Camilla Hassberg som äger och driver en Gulfmack i Östersund. Camilla har också en bakgrund från restaurangbranschen.

Avsnitt 4 – Östersund 

Avsnitt 3 Vår första gäst Jennie-Lie Wickström guidar oss bland influencers bloggar, poddar och vloggar

2017-03-16

Den här gången gästas Calle & Anette av Jennie-Lie som guidar oss bland influencers bloggar, poddar och vloggar.

Avsnitt 3 – Östersund

 

Avsnitt 2 av Podden Östersund - Urbans Trädgård, Britter, Kultur & Väggmålningar

2017-03-06

Lyssna till Destination Östersunds podd – här är det Calle & Anette som bland annat pratar om Urbans trädgård, Britter, Kultur & Väggmålningar.

Avsnitt två – Östersund

Pilotavsnitt - Destination Östersund berättar om arbetet att utveckla Östersunds stadskärna

2017-03-06

Destination Östersund har blivit med podd – lyssna på pilotavsnittet med Calle & Anette som bland annat berättar om arbetet med att utveckla Östersunds stadskärna.

Avsnitt 1 – Östersund

Följ oss på facebook för senaste nytt

2017-03-06

Häng gärna med oss på Destination Östersund på facebook

Locals Only - Destination Östersund väljer andra vägar för att främja besöksnäringen

2016-03-03

Styrelsen för Destination Östersund, som är en av finansiärerna bakom Locals Only, har beslutat att efter tre år istället prioritera aktiviteter som driver fler gäster till Östersund.

Destination Östersund skall arbeta utifrån de fem utvecklingsområden som nu prioriteras under tre år framöver.
Här ingår bl a evenemangsutveckling, cityutveckling och digitalisering/marknadsbearbetning.

– Vi har inte lagt ner tanken på att ha ett evenemang som inviger sommarsäsongen i Östersund men tittar på andra former och upplägg i en annan kostnadsnivå. Det blir också under annat namn, begreppet Locals Only har fått många reaktioner på att inte låta välkomnande. Det blir ett exkluderande begrepp ihop med hur vår värld ser ut nu och i så fall behöver vi ett begrepp som är mer välkomnande. Samtidigt vill jag poängtera att vi naturligtvis ställer oss positiva till om kommunen eller andra aktörer vill finansiera och driva Locals Only vidare, säger Lars Lindqvist.

För mer information:

Lars ”Linken” Lindqvist, Ordförande Destination Östersund 070-636 20 07

Fokusgruppsmöten - var med och utveckla Östersunds stadskärna!

2016-02-23

I oktober på Clarion Hotel Grand genomfördes ett tre dagar långt inspirerande seminarium om centrumutveckling i Svenska Stadskärnors regi. Det var också startskottet för Östersunds ambition att bli Årets Stadskärna 2018. Nu tar vi nästa steg och följer upp med två möten. Genom att beskriva vägen som tre tidigare vinnare tagit ska vi börja hitta formerna för vår egen modell. Det handlar om visionen och målsättningen för Östersund. Vi vill helt enkelt höra vad du tycker och tänker om hur nästa steg ska se ut.

Plats: Rådhussalen
Tid: 23 februari 9-11 eller 2 mars 9-11.

Anmäl dig här

Anette Tandberg ny VD för Destination Östersund

2016-02-01

Anette Tandberg tillträder som ny vd för Destination Östersund. Anette kommer senast från jobbet som Regionchef för Företagarna i Jämtland Härjedalen. Hon har en gedigen bakgrund från arbete både inom privat och offentlig sektor. Hon tillträder tjänsten den 1:a april.

– När nu Östersund ska ta steget upp i elitserien vad gäller attraktiva städer så är Anette en perfekt rekrytering. Vi i styrelsen för Destination Östersund är mycket nöjda. Anette har med sin breda erfarenhet av både företag och kommunal verksamhet den rätta profilen och kommer som Destinationschef att leda Östersunds spännande framtidsarbete, berättar styrelsens ordförande Lasse Linken Lindqvist.

– Det här känns fantastiskt och jag är väldigt motiverad inför det här uppdraget. Jag ser fram emot att med gemensamma krafter fortsätta utveckla vår fantastiska destinations attraktivitet och varumärke, säger Anette Tandberg.

För mer information:

Anette Tandberg, tillträdande VD Destination Östersund 070-663 25 10

Lars ”Linken” Lindqvist, Ordförande Destination Östersund 070-636 20 07

Fortsatt process för utveckling av stadskärnan

2015-11-25

Här finner du ett dokument som beskriver den fortsatta processen för utvecklingen av Östersunds stadskärna.

Fortsatt process av Cityutveckling