Congresso ställer om

Congresso i Östersund har många års erfarenhet av att projektleda, boka och arrangera konferenser, kongresser, möten och events. Hjälper arrangörer och deltagare genom hela processen från start till genomförande. De är Professional Congress Organisers, PCO, som borgar för högsta kvalitet.

Som alla vet så blev det tvärstopp i mötesbranschen i mars förra året. Alla arrangörer hamnade i en situation där alternativen var att ställa in, byta datum eller ställa om till ett digitalt genomförande.

Congresso har nu varit med om alla alternativen där deras kunder valt något av dessa tre alternativ. De har nyligen genomfört en helt digital konferens via en konferensplattform där både arrangörer, föreläsare och deltagare befunnit sig hemma. De har också genomfört en kongress där de samlat föreläsare och arrangörer på en arena med sändning från en studio och deltagare befunnit sig hemma, men även här via en konferensplattform som en hybridlösning.

Det pratas mycket om att många kongresser kommer att vara hybridlösningar framåt, men samtidigt pratar många om att längtan efter att få nätverka och ses fysiskt gör att man absolut vill genomföra helt fysiska events. Höstens möten i deras kalender kommer att vara både helt digitala, men också helt fysiska (om restriktioner tillåter).
När det är en konferens eller en kongress så räcker det inte att sända föreläsningar online utan man behöver använda en sk plattform och den som de använt heter InvitePeople. När man loggar in till plattformen så hamnar man i en miljö där all information om hur man deltar finns.

Där finns till exempel information om:

  • Att man kan uppdatera sin profil med foto och kontaktuppgifter, göra sig kontaktbar för andra deltagare.
  • Programmet med livestreamade föreläsningar, ev förinspelat material, paneldebatter och seminarier med möjlighet till breakout-sessioner.
  • Exponering för sponsorer, partners och utställare.
  • Sociala aktiviteter.
  • Deltagare kan chatta med varandra, ha videokonferenser med två eller flera deltagare, boka möten och byta kontaktuppgifter med varandra.

Congresso är såklart beredda på att hjälpa deras kunder att genomföra både fysiska, hybrida och digitala konferenser, kongresser, möten och events både nu och i framtiden.

Läs mer på Congressos hemsida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!