Coronaanpassning

– Tillsammans för Östersund

Vi på Destination Östersund vill göra vad vi kan för att hjälpa till i denna svåra tid och situation.

Här samlar vi de åtgärder som butiker, restauranger, caféer, hotell och andra företag, verksamheter och organisationer vidtar just nu för att underlätta för konsumenter och besökare i stadskärnan i rådande Coronakris.

Har vi missat vad just Du har för åtgärder i din verksamhet vill vi gärna att du meddelar oss detta så lägger vi in det för övriga att ta del av.

Butiker med Coronaanpassning 
Här hittar du samlad information om butikerna i Östersund och vilka ändringar och anpassningar de gör just nu kopplat till Covid-19. Det kan tex. vara ändrade öppettider, extraöppet för riskgrupper, webbshop, ringklocka vid entrén och mycket annat. 

Läs mer »

Restauranger & caféer med Coronaanpassning 
Här hittar du samlad information om restauranger och caféer i Östersund och de ändringar och anpassningar de gör just nu kopplat till Covid-19. Hemkörning, take-away, catering och ändrade öppettider kan exempelvis vara information här. 

Läs mer »

5 tips för schysst online-shopping

  • Handla i en lokal butiks webbshop.

  • Boka varan online och hämta ut i lokal butik.

  • Om din vara inte finns i din lokala butik se om de kan beställa hem den.

  • Kolla lagersaldo innan du besöker butik för att se om din vara finns i lager.

  • Kolla vilka butiker som erbjuder handel via sociala medier/Facetime samtal och där du kan betala i förväg via tex Swish.

  • Följ din favoritbutik för nyheter och info om vad de gör för att du ska kunna handla tryggt hos dem.

Stöd, råd & restriktioner

Regionens företagsstöd
Du som företagare i Region Jämtland/Härjedalen som pga. Covid-19 behöver göra omställningsanpassningar/investeringar i din verksamhet för att öka på din konkurrenskraft genom att t.ex nå nya marknader och målgrupper kan hos regionen söka ekonomiskt stöd för detta.  

Läs mer »

Tillsyn av den tillfälliga covid-19-lagen
Från och med den 10 januari 2021 gäller en tillfällig covid-19-lag i Sverige. Enligt lagen kan regeringen och myndigheter besluta om begränsningar och åtgärder för att förhindra smittspridning. Länsstyrelsen kontrollerar att besluten följs.

Läs mer »

Folkhälsomyndigheten
Hos Folkhälsomyndigheten hittar du all viktig information kring max antal deltagare i sammankomster och i olika lokaler. Även regler, råd och restriktioner som gäller under pågående Coronapandemi, både för dig som företagare och vad som gäller för din bransch och som privatperson. 

Läs mer »

Stoppljus i entrén

För att du som besöker vår stadskärna och butikerna här lätt ska kunna se hur många som finns i lokalen har många av verksamheterna satt upp en lampa med rött/grönt ljus vid entrén.  Vid grönt ljus är du välkommen in, vid rött får du vänta en stund tills någon kommit ut. Vill du ha ett stoppljus till din butik?

Kontakta oss » 

Ring så shoppar vi

Flera av butikerna i city har nu en ringklocka utanför sin entré där kunden kan ringa på om denne inte vill gå in i butiken.  Samma briljanta service utlovas och  kunden kan fortsätta att stötta den lokala handeln – coronasäkert! Vill du ha en ringklocka till din butik? Kontakta oss

Läs mer »

Citykortet

Citykortet är en perfekt present såväl till vänner och familj som till arbetskollegor och fungerar i de flesta butiker i stadskärnan. Vill du beställa ett gäng till kollegorna för att visa din uppskattning?
Vi hjälper dig!

Läs mer »

Cityplay

Cityplay är ett kundprogram i en mobilapp som samlar alla butiker, restauranger och nyheter som finns i stadskärnan. För dig som handlare ger det möjligheten att ta reda på vilka dina kunder är, driva extraförsäljning och belöna dina bästa kunder. 

Läs mer »

Skicka in era åtgärder så lägger vi till er!

AKTUELLT