Dubbla Curling-VM till Östersund i april

Den 20-27 april 2024 avgörs dubbla curling-VM i Östersund. Senast i november stod Östersund värd när EM i curling avgjordes och nu är det alltså klart att världseliten återvänder till Östersund Arena när Mixed Double och Senior-VM ska avgöras.

Östersund har etablerat sig som en arrangörsort av rang vad gäller curling och har under de senaste åren arrangerat flera stora mästerskap, bland annat EM som övertogs från Ryssland förra hösten, Mixed Double och Senior-VM 2018 och flera junior-VM.

20 lag spelar Mixed Double VM, som sedan 2018 även är en OS-gren. Med lagen följer ett entourage av lag- och förbundskaptener, fysioterapeuter, kockar med mera. Senior-VM spelas av spelare över 50 år, där de 40 deltagande lagen har 5-6 aktiva och många medföljande.

– Att vi återigen får möjlighet att arrangera internationella curlingtävlingar på den här nivån visar verkligen att det internationella förbundet World Curling Federation har stort förtroende för Östersund som arrangörsort, säger Jessica Thylin, ansvarig för Möten & Evenemang på Destination Östersund. Vi har haft en nästan osannolik räcka av internationella sportevenemang de senaste åren, något som faktiskt är unikt i Sverige. Allt fler internationella förbund har fått upp ögonen för Östersund och våra möjligheter. Evenemangen är otroligt viktiga för stan, både ekonomiskt men också PR-mässigt.

Per Bergman som är president för den lokala organisationskommittén berättar:
– De turistekonomiska effekterna av förra årets EM uppgick till närmare 13 miljoner kronor och de kommande tävlingarna beräknas ge ännu mer. Vi har en plan för framtida tävlingar och vill passa på att förstärka vår position ytterligare som arrangörsort och därför hoppas vi kunna intensifiera samarbetet med det lokala näringslivet, som tjänar på evenemangen, ännu mer. Det är dessutom extra roligt att Östersund är känt i curlingkretsar för sitt fina värdskap. Många av de aktiva har varit här förr och gillar stan. Vi får ofta höra gott om Östersund när vi besöker tävlingar runt om i världen.

För mer information:
Jessica Thylin, Möten & Evenemang Destination Östersund, tel. 070-203 01 66 jessica.thylin@destinationostersund.se
Per Bergman, President LOC Östersunds Curlingklubb, tel. 070-666 55 71, per@curlingevents.se

Relaterade länkar
worldcurling.org

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!