Flera nya åtgärder vidtas

Under dagens pressträff med statsminister Magdalena Andersson, socialminister Lena Hallengren, finansminister Mikael Damberg samt Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell meddelandes att nya åtgärder kommer att införas från och med den 23 december 2021. 
 
Folkhälsomyndighetens nya scenarier tyder på en ökad smittspridning som kan bli omfattande i mitten av januari. Flera tillfälliga åtgärder vidtas nu för att bromsa smittspridningen. Bland annat rekommenderas alla att arbeta hemifrån i den mån som arbetet tillåter. Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 20 personer tillåts bara sittande gäster. Det påverkar till exempel nattklubbar, konserter och teater. 
 
De nya åtgärderna gäller bl.a.: 
📍För mässor, handelsplatser och platser för kultur och fritidsverksamheter ställs krav på 10 kvadratmeter per person.
📍Bara sittande gäster tillåts på serveringsställen och avstånd mellan olika sällskap krävs.
📍Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tillåts bara sittande gäster om det är fler än 20 personer, oavsett vaccinationsbevis.
📍Utan vaccinationsbevis ställs även krav på avstånd mellan sällskapen, en maxstorlek på 8 personer inom sällskapen och ett maxantal på 500 gäster eller deltagare.
 
Samtliga av de åtgärder som sätts in från och med 23 dec och mer information om läget och fler steg i smittskyddsåtgärderna hittas här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!