Färgsprakande Festveckor

Östersund bjuder in till Folk & fest 26 november – 11 december

I samband med världscuppremiären i skidskytte bjuder Östersunds kommun in till färgsprakande festveckor. Skidskyttetävlingarna äger rum på Skidstadion 27 november till 5 december och löper som en röd tråd under dessa dagar som bubblar av aktiviteter och festligheter.

Fredag 26 november kl 18.00 invigs Folk & fest med en ljusfest på Stortorget där vi tillsammans tänder upp Årets Julgran. För musiken står folkkära artisten Linnea Henriksson men även publiken bjuds in att delta; en del av programmet är Jämtlands mäktigaste interaktiva sing-a- long till livemusik. Efter en lång tid av att inte kunna samlas är denna kväll det givna tillfället att hylla Östersunds VM-hjältar i längd och skidskytte från förra vintern.

Under festdagarna finns dels nya evenemang som t ex Drive-In bio på Stortorget och Dansbandsvecka med minneskavalkad, konserter och dansbandsgala. Men programmet omfamnar även befintliga evenemang som t ex Local is the New Black, Jamtli Julmarknad och den regionala Demokrativeckan

– Det känns så otroligt roligt att vi kan fira tillsammans igen.  Vi har mycket att fira. Guldmedaljörer från i vintras, att kommunen passerat 64 000 innevånare, att skidskyttet är tillbaka i stan, och kanske framför allt att vi kan börja träffas ute på stan igen, säger kommunstyrelsens ordförande Bosse Svensson.

Mikael Jonsson är VD Destination Östersund och han gläds åt att vi får träffas och fira på Stortorget.
– Vi är många som längtat efter att få mötas igen, ha trevligt tillsammans och känna stolthet och glädje över vår stad. Vi hoppas att både Östersundare och besökare samlas för att inviga Folk & Fest. I år har vi dessutom satsat extra på julbelysning och annan dekor som kommer att lysa upp och sprida värme under hela december.

Huvudman till Folk & Fest är Östersunds kommun som anlitat Destination Östersund för att genomföra evenemanget.
Hela programmet hittar du på www.visitostersund.se/folk-fest

 

För mer information:
Bosse Svensson, Kommunstyrelsens ordförande 076- 816 48 48
Mikael Jonsson, VD Destination Östersund AB, 076- 155 10 70

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!