HEJ Östersund – 5 dagar fyllda av happenings 21–25 november

HEJ Östersund inleds med Sveriges största hej och avslutas med ett färgsprakande scenprogram där Östersunds nya ljusinstallationer presenteras. Däremellan visas drive-in bio på Stortorget, Östersunds nya vinterbelysning tänds, Hej Främling firar 10 år och mycket annat.

Under 5 dagar sätter Östersund fokus på välkomnande med aktiviteter som skapar ljus, både bildligt och bokstavligt.

Calle Hedman på Destination Östersund berättar:
– Ett hej kan betyda så mycket. Att känna värdskapet av att få ett hej när man går in i en butik, känna värmen när nån ser en på gatan och säger hej, adrenalinet som pumpar när man hejar på sitt favoritlag eller skidskytt. Den här veckan vill vi på olika sätt säga hej och heja fram allt fantastiskt som händer i Östersund. Under veckan genomför vi tillsammans med Östersunds kommun och andra aktörer och partners som tex Jämtkraft och Hej Främling aktiviteter som vi samlar under det gemensamma paraplyet ”Hej Östersund”.

Program:

Tisdag 21 november
Sveriges största HEJ! & Hej Främling firar 10 år
Sedan 1973 uppmärksammas världshejardagen den 21 november i över 180 länder och går helt enkelt ut på att alla uppmuntras att säga HEJ! till minst 10 främlingar. I Östersund är vi bra på att säga hej till varandra och därför vill vi göra något större. Därför välkomnar Hej Främling, Destination Östersund och Östersunds kommun alla till Stortorget kl 16.00 för att tillsammans bilda Sveriges största HEJ. Aktiviteten kommer att filmas med drönare och det blir hej-happenings på Stortorget.

Hej främling startade för 10 år sedan på Grytans flyktingförläggning av tre vänner som ville göra skillnad. Under åren har initiativet växt och idag finns Hej Främling på över 50 platser runt om i Sverige. Idén är samma idag som då, att bjuda in till öppna hälsofrämjande åtgärder för att stärka individer och skapa positiva möten mellan människor. Den 21 november delar man med sig av erfarenheterna av att arbeta för ett friskare, schysstare och mer inkluderande Sverige men också kring hur man tar nästa steg in i framtiden. Plats Storsjöteatern 09.00-16.00 (förbokas)

Onsdag 22 november
Orange Week
Orange Day är en internationell temadag då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma våld mot kvinnor. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. Under veckan visas orange belysning i Östersunds stadskärna för att uppmärksamma detta och Länsförsäkringar tillsammans med Destination Östersund och Östersunds kommun uppmuntrar Östersundarna att bära något orange klädesplagg för att visa att vi tillsammans står bakom initiativet.
Under dagen arrangerar Östersunds kommun även ett seminarium ”Ett Östersund fritt från våld” för att ge en lokal lägesbild med representanter från polis, kvinnojour med flera.

Torsdag 23 november
Östersund är Creative City of Gastronomy – Vi uppmuntrar alla att beställa och handla av våra fantastiska mathantverkare via Reko-Ring som har utlämning på Stortorget.

Fredag 24 november
Local is the New Black
Handla lokalt och hållbart. Tillsammans med andra stadskärnor landet över lyfter Destination Östersund vikten av den lokala handeln genom ”Local is the new black”. Genom att fokusera på det goda värdskapet, den fantastiska service och bemötande som handlare och krögare ger, vill vi trycka på vikten av att handla lokalt istället för på nätet.

Drive In Bio på Stortorget
Under fredagskvällen bjuder Destination Östersund och Östersunds kommun på Drive In Bio
kl 18.00 visas Sune i fjällen
kl 20.00 visas Snowroller – Sällskapsresan 2.
Det finns 30 bilplatser per film som kan förbokas, men vill man ta med sig egen stol och filt så är det välkommet för den som väljer att lämna bilen hemma.

Lördag 25 november
Aktivitetsdag på Stortorget & Scenprogram med underhållning
Under lördagen arrangeras en rad aktiviteter på Stortorget kl 12-16

18.00 HEJ Östersund scenprogram
Östersunds julbelysning tänds, nya ljusinstallationer presenteras, skidskytteeliten hälsar på, livemusik och dans – allt i ett färgsprakande och händelserikt program under ledning av Marit Eriksson

Här hittar du hela programmet

För mer information:
Calle Hedman, Centrumutvecklare Destination Östersund, 073-815 01 13

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!