Julgranslabyrinten saboterad

 

I lördags öppnade Destination Östersund Julgranslabyrinten och grillplatsen på Stortorget. Trots kylan lockade labyrinten hundratals glada besökare som fikade och grillade korv.
Under lördagsnatten har labyrinten saboterats och efter överväganden blir det ingen fortsättning för labyrinten.

Calle Hedman på Destination Östersund berättar:

– Totalt la vi över 130 arbetstimmar förra veckan för att få allt klart. Vi har hyrt in betongsuggor, köpt många meter vajer och trästolpar för att få alla granar att stå upp. Tyvärr möttes vi på söndagsmorgon av att några under natten har vandaliserat hela labyrinten. Större delen av alla granar är välta, betongsuggor är välta och trästolparna avbrutna. Vi har nu under förmiddagen inspekterat förstörelsen och försökt uppskatta hur lång tid och hur mycket det kommer kosta att laga och återställa labyrinten. Vi har landat i att vi inte kommer kunna motivera att laga och återställa labyrinten. Detta då vi måste koppla loss alla granar, spänna nya vajrar, köpa in nya stolpar etc. Vi kommer nu istället börja arbetet med att transportera bort granarna och kvar kommer endast grillplatsen med sittplatserna från den stora julgranen att finnas.

Det känns otroligt tråkigt att några få ska förstöra något som på så kort tid blev så uppskattat av så många. Det enda positiva i detta är att de som genomförde vandaliseringen gjorde det mitt framför polisens övervakningskamera. Så vi hoppas att de kommer få stå till svars för sina handlingar.

 

Julgranslabyrinten byggdes av de återbrukade julgranarna som prytt stadskärnan under november och december och planerades finnas på Stortorget till mitten av februari.

 

För mer information:
Calle Hedman, Centrumutvecklare Destination Östersund, 073-815 01 13
Bea Olsson, projektledare Destination Östersund, 070-602 12 44

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!