Local Hero Östersund

Det har blivit dags att släppa programmen för Local Hero Östersund som tar plats på C:nen, Prästgatan 39 torsdag till lördag 24-26 september. Lokalen fylls med lokala matproducenter och entreprenörer och mellan kl 12-13 varje dags hålls scensamtal med aktuella och intressanta människor som vi kan koppla till näringslivet i Östersund. 

PROGRAM
*med reservation för ändringar

En av gästerna under torsdagens scensamtal är Johan Danielsson, VD på Slaktarn i Östersund AB. Här säljs det riktigt kött på riktigt och rätt sätt från några utvalda närliggande gårdar och de har precis flyttat in hela verksamheten till Östersunds stadskärna. I butiken på Stortorget kan du köpa med dig både egengjord korv, lufttorkad skinka eller en riktigt bra köttbit.
Med Johan kommer vi att prata om flytten till stan, dagens köttkonsumtion, vilka trender som kan ses komma och mycket annat.

På fredag är Simon Jaktlund från Surfbukten, mannen som alltid har ett gäng järn i elden en av gästerna i vår livesändning om stadsutveckling. Vi stämmer av läget för Surfbukten efter en sommar av pandemi och restriktioner. På plats i soffan är även kommunstyrelsens ordförande Bosse Svensson för att prata om hur relationen mellan kreativa entreprenörer och Östersunds fungerar.
Är Storsjön Östersunds oslipade diamant och vad gör en Storsjöutvecklare?

Elin Olofsson är författaren från Offerdal där scenen i hennes romaner är här i Jämtland och som både griper tag och tar med läsaren på en spännande resa. I podden ”Elin möter…” träffar hon lokalkändisar och nationella kända namn som skidskyttestjärnan Helena Ekholm, fotografen Lennart Jonasson och musikern Dregen i intressanta samtal om stort och smått. Vi möter Elin på lördagen då hon gästar oss under Scensamtalen kl 12 och kl 14 kör en liveversion av ”Elin möter…” med Annelie Lanner.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!