Local Hero Östersund – höstmarknad & scensamtal

Destination Östersund anordnar tillsammans med butik Vågen Zero Waste 2020 års version av höstmarknad på Diös marknadsplats C:nen (Prästgatan 39), mitt i hjärtat av Östersund. Under namnet Local Hero Östersund kommer lokalen under tre dagar att innehålla en mängd olika lokala matproducenter, hantverkare, entreprenörer och konstnärer som skapar en marknadsplats med fokus på lokalt och hållbart. Men även en timme varje dag med samtal, debatter och musik som går att ta del av både på plats och digitalt.
Köp fika på plats eller ta med take away-lunch från någon av stans restauranger eller caféer och lyssna på samtalen under lunchen live på C:nen. 

Vill du ställa ut?
Vad kul! Till en kostnad av 500 kr (ex moms) får du stå alla tre dagarna på höstmarknaden inne på C:nen och du faktureras summan. Oavsett om du är matproducent, hantverkare, vill sälja godsaker på plats eller ha en pop up-yta för kläder eller något annat är du välkommen med din anmälan. 

För att få ett bra avstånd mellan utställarna på grund av Covid-19 finns endast ett fåtal platser och det är först till kvarn som gäller vid anmälan. Vi råder dig därför att inte vänta för länge med din anmälan då intresset för platserna är stort. (Klicka på kartan för att större).

Torsdagen kommer att gå i gastronomins och hantverkens tecken. Förutom livemusik kommer dagens scensamtal att handla om just det. Moderator är Martin Sahlberg som samtalar med bl.a Stina Dahlquist från Reko-Ring, Johan Danielsson VD på Slaktarn i Östersund och Kristoffer & Hedda från Jazzköket, m.fl.

Fredagens samtal kommer handla om stadsutveckling och allt runt omkring det. Timmen på scenen leds av Maria Svensson Wiklander från Gomorron. Hon gästas av streetart-konstnären Gustav ”Kape” Hedström, fotografen Sara Gärdegård grundare av Lemaun, Calle Hedman som är centrumutvecklare på Destination Östersund m.fl, samt livemusik. 

Lördagens tema är kultur och man inom kulturen drabbats, påverkats och ställt om i sina respektive verksamheter. Den som tar oss igenom dagen är Martin Kjellerstedt och han gästas bl.a av skådespelaren Lovisa Jonasson Dagher som var årets Arnljot och första kvinna att spela rollen, 
Martin T Johansson – regissör m.fl och livemusik. 

Färdiga program med gäster och artister för varje dag släpps inom kort. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!