Long Stay webb lanseras

Destination Östersund har lanserat en helt ny webbsajt för long stay-gäster. Allt fler söker sig till Östersund för att utforska staden och naturen under en längre tid och kanske jobba på distans samtidigt. Det är en trend som växer och skapar nya möjligheter för lokala företagare att erbjuda boende och andra kringtjänster.

Webbsidan kommer att fungera som en bas för information om long stay-utbudet och livet i Östersund. Här får besökaren tips på boende, aktiviteter, mötesplatser, rent praktiska frågor och inspirerande berättelser från tidigare resenärer som delar med sig av sina upplevelser. Destination Östersund planerar även att använda webbsidan för olika kampanjer – och lokala aktörer ska kunna synas med sina initiativ för long stay-gäster.

Första long stay-hotellet
Flera företag i Östersundsområdet har börjat se de nya affärsmöjligheterna. Tidigare i år öppnade stadens första long stay-hotell, Hotel Z Long stay i Östersund. Ägaren Stefan Nerpin ser positivt på webbsidans lansering och det kommande kampanjarbetet.

– Vi hoppas att den kan förenkla för våra long stay-gäster att planera och få ut det mesta av sin vistelse i Östersund, säger Stefan.

Med kunskap som grund
För att få mer kunskap om den här gruppens behov har Destination Östersund samarbetat med The Remote Lab, som är ett nav för kunskap och utveckling för framtidens platsoberoende arbetsliv.

Maria Svensson Wiklander på The Remote Lab berättar att de bland annat gjort en omvärldsanalys av hur andra destinationer jobbar med long stay-gäster och lösningar för co-living.

-Östersund har stora möjligheter att attrahera long stay-gäster som vill kombinera friluftsliv och stadspuls. Målgruppen är ett mellanting mellan vanliga besökare och inflyttare och har därför särskilda behov av information som vi hoppas att webbsidan kan bidra till att tillgodose.

Det tematiska arbetet inom Long Stay genomförs inom projektet Nya Målgrupper för Östersundsregionen, som finansieras av Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun och Mittuniversitetet.

För mer information:
Lina Lif, projektkoordinator Destination Östersund, 070-6505186
Lina.lif@destinationostersund.se

Maria Svensson Wiklander, Remote Lab, 070-3800007
maria@gomorronostersund.se

Här hittar du den nya Long Stay webben

Här kan du läsa vår rapport om Long Stay

 

                    

 

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!