Marcus Noterius är Årets Gregorius

Årets Gregorius 2024 tilldelas journalisten och programledaren Marcus Noterius.

Under lördagen utsågs för 34 gången i ordningen Årets Gregorius. Hedersutmärkelsen, som delas ut i samband med Gregoriemarknaden i Östersund, delas ut till en person som med föredömligt engagemang driver och utvecklar en idé eller företeelse som positivt påverkat vårt läns profil.

Vinnarmotivering:
”Årets Gregorius går i år till en person som under många år satt Östersund och länet på kartan. Med en imponerande förmåga att vara sig själv har Marcus Noterius kapat bort murarna mellan tittare och programledare. Med glimten i ögat gör han journalistik och nyhetsförmedling, ofta i en jämtländsk kontext, till något mer än bara rapportering. Hans autentiska och humoristiska sätt att bjuda på sig själv engagerar tittarna och har gjort honom till en hyllad profil och ett folkkärt ansikte i hela landet. Han lyfter aktuella händelser och intressanta företeelser av nationellt intresse med hjälp av personer, företag och organisationer i Jämtland / Härjedalen, vilket gett vårt län stor publicitet och bidrar till att sprida bilder av Östersund och länet över hela landet”

– Wow vilken fantastisk ära att få detta pris. Jag känner mig så glad och hedrad, berättar Marcus Noterius. Jag är ju född och uppvuxen i Östersund och har en stor kärlek till min hemstad och till hela länet. Jag trivs väldigt bra här och tycker att det är kul att kunna bo kvar här och ändå arbeta med det jag gör. Känner mig väldigt ödmjuk att få detta fina pris med tanke på vilka fantastiska personer som mottagit priset tidigare år. Vill sända ett tack och tillägga att jag delar detta pris med alla tittare som följer mina upptåg och min rapportering i TV4 Nyheterna och Nyhetsmorgon. Jag är så glad över den positiva respons ni ger mig.

Priset som delas ut till varje vinnare är Gregoriusstaven. Den tillverkas av Gjermund Runsten och tar mellan 90 – 120 timmar att snida. Staven pryds av symboler från Jämtland, mottagarens namn och personligt utmärkande saker för vinnaren i fråga.

Priset Årets Gregorius delas ut av Destination Östersund. I juryn sitter även Jamtli och Östersundsposten.

För mer information:

Calle Hedman, Destination Östersund, 073-815 01 13

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!