Årets Centrumutvecklare utses

Nu står det klart vilka kandidaterna är till den ärofyllda utmärkelsen Årets Centrumutvecklare 2021.

I år det tio år sedan utmärkelsen instiftades och detta vill prisgivarna uppmärksamma lite extra. Styrelsen för Sveriges Centrumutvecklare och juryn för utmärkelsen har därför beslutat att utöka från tre kandidater till tio stycken i ett första skede.

– I dessa speciella tider borde vi utsett alla våra nästan 200 medlemmar med tanke på det tuffa arbetet de har haft och har under pandemin. Men jubileumsåret till ära blir det nu tio kandidater som tävlar om att få en av de tre finalplatserna som ska ge dem chansen att bli vinnare av titeln Årets Centrumutvecklare 2021, säger Marlene Hassel, ordförande i Sveriges Centrumutvecklare och som sitter med i juryn.

De tio kandidaterna är:

  • Aljoša Lagumdžija, Centrumchef på Södertälje City
  • Anette Forsberg, Centrumutvecklare på Cesam Örnsköldsvik
  • Calle Hedman, Centrumutvecklare på Destination Östersund
  • Caroline Wallin, Cityledare på Borås City
  • David Nilsson, VD på Linköping City Samverkan
  • Lisa Söderholm, Centrumutvecklare på Kalmar City
  • Lotta Engvall, Centrumutvecklare och BID Manager i Simrishamn kommun och BID Manager i Kävlinge kommun
  • Marcus Pallvid, Verksamhetsledare och centrumutvecklare på City Trollhättan
  • Mathilda Sundberg, Centrumsamordnare och Projektledare av Årets Stadskärna på City Trollhättan
  • Woori Gennemark, Näringslivsutvecklare på Falköpings Kommun

 

Kandidaterna får nu vänta spänt i en månads tid innan de vet om de går vidare till de tre finalistplatserna för utmärkelsen. De tre utses och presenteras under Sveriges Centrumutvecklares digitala årsstämma 15 april. Vinnaren utses sen på Sveriges Centrumutvecklares digitala årskonferens den 19 maj.

– Vi ser att utmärkelsen har fått allt mer uppmärksamhet och status med åren och att inte bara vinnaren utan även finalisterna märker att deras arbete uppmärksammas både i lokal och regional media efter att de blivit nominerade. Vi hoppas att de nu hyllas i sina respektive städer, det är de mer än värda, säger Marlene.

Utmärkelsen Årets Centrumutvecklare instiftades av föreningen Sveriges Centrumutvecklare år 2012 och tilldelas en person som på ett framgångsrikt sätt genomfört en utvecklingsprocess, projekt, en kampanj eller ett arbete inom ramen för centrumutveckling i stadskärna, handelsplats eller köpcentrum. Juryn för Årets Centrumutvecklare består av fem personer från de tre organisationerna Sveriges Centrumutvecklare, Fastighetsägarna och Svenska Stadskärnor.

För mer information kontakta:
Marlene Hassel, 0706-57 52 99 eller ordforande@sverigescentrumutvecklare.se

Tio kandidater kan bli Årets Centrumutvecklare 2021 – Sveriges Centrumutvecklare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!