Reaxcer Snow Heart Arena

Förberedelserna för SM i snowvolley, sprintstafetter i Nordiska Ungdomsspelen och pulka- och lekområde är i full fart. Destination Östersund tillsammans med Reaxcer, Östersunds kommun och snökanonstillverkaren MND bygger för tredje året i rad Reaxcer Snow Heart Arena.

Ungefär tusen kubikmeter snö är fraktad till Stortorget i centrala Östersund. Grunden består av snö bortforslad från stadens gator och det övre lagret av nyproducerad snökanon-snö. Arenan ska nu hålla hela februari och mars och framför allt vara Östersunds ungdomar till glädje.

– Satsningen från vår sida handlar om att skapa en plats där föreningar och grupper kan skapa egna evenemang. Än så länge har vi SM i snowvolley inbokat samt sprintstafetterna i både längdskidor och skidskytte under Nordiska Ungdomsspelen. Men, det är också en yta dit barnfamiljer kan ta med pulka eller skidor och nyttja området som en stor snölekplats, säger Calle Hedman, centrumutvecklare på Destination Östersund.

Ursprungsidén kommer från Nordiska Ungdomspelen och Destinationen har nu tagit det övergripande ansvaret för att utforma och skapa själva parken, MND och kommunen står för snö medan Reaxcer transporterar hit snö och ställer upp med manskap och maskiner för utformning och uppbyggnad av aktivitetsytan.

– För Reaxcer är det ett sätt att bidra till känslan i stadskärnan och att fler ska tillbringa tid utomhus i en inbjudande miljö. Vårt företag består av 225 lokala åkerier över hela Jämtland och det blir också ett sätt att få visa allmänheten vad vi pysslar med. Frakta och ploga snö men också gräva, hyvla och flytta massor, säger Michael Schahine, vd på Reaxcer.

– Vi tycker det är viktigt att vara med hjälpa till när vi kan och det här med snö det kan vi. Det är viktigt för Östersund och stadskärnan att det händer roliga och det vill vi vara med och stötta.
MND är ett internationellt snökanonstillverkande bolag men då vi har ett lokalt dotterbolag här i Östersund så är det självklart att vi ställer upp, berättar Magnus Engström vd på MND.

Lördag den 19 februari pågår SM-tävlingar i snowvolley hela dagen. Därefter byggs området om inför Nordiska Ungdomsspelen men därefter är det fritt fram för allmänheten att hänga i Reaxcer Snow Heart Arena. Och den förening eller organisation som vill anordna ett vinterrelaterat evenemang är varmt välkommen att göra så.

– Det är bara att höra av sig till oss på Destination Östersund så löser vi det praktiska. Arenan är till för oss alla som bor här och det vore jätteroligt om fler ville nyttja den till evenemang som allmänheten kan titta på eller delta i, säger

För mer information:
Calle Hedman, centrumutvecklare Destination Östersund, tel 073-815 01 13
Michael Schahine, VD Reaxcer, tel 070-295 45 26
Magnus Engström, vd NMD, tel  070-590 20 94

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!