Gäster får stanna efter 20.00

Den 2 februari tog Magnus Rönnerfjäll  från Centerpartiet ett ordförandebeslut i Social- och Arbetsmarknadsnämnden som innebär att nu får gästerna stanna kvar i restauranger med alkoholservering även efter kl 20.00. De slipper alltså  lämna lokalen under ca en timme, för att sedan gå in igen. 
 
Folkhälsomyndigheten har sedan tidigare en allmän rekommendation mot alkoholservering på restauranger från kl 20.00, varje dag, till den 7 februari. Detta, tillsammans med max fyra personer i varje sällskap, anser dem ska bidra till att minska smittspridningen av covid-19.

 

Tidigare behövde gästerna utrymma lokalen mellan klockan 20.00 och 20.30 och all alkohol utom folköl tas bort från borden. Från och med nu kan gästerna sitta kvar vid sitt bord och restaurangen kan fortsätta sin servering av mat med alkoholfria alternativ och folköl, fram till dess att serveringstiden enligt respektive serveringstillstånd är slut.
– Jag tar det här beslutet för att vi ser en restaurangbransch som blöder, där många är nära konkurs inom kommande veckor. Nu kan de lugnt fortsätta servera sina gäster efter kl 20.00, så länge drycken övergår till folköl/alkoholfritt. Detta bör även minska smittrisken, eftersom gästerna slipper att först ta sig ut samtidigt och sedan in igen efter 30 minuter. Om klockslaget ändras till 22.00 den 7 feb, fortsätter beslutet gälla men med kl 22.00 som stopp för försäljning av alkoholdrycker, säger Magnus Rönnerfjäll, ordförande i Social- och Arbetsmarknadsnämnden, Östersunds kommun. 
 
Om du har frågor eller funderingar kring beslutet och vad det innebär för dig och din verksamhet är du välkommen att höra av dig till calle.hedman@destinationostersund.se eller ring kommunens kundcenter 063-14 30 00. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!