Nytt ljus över Busstorget

I november 2020 startade Destination Östersund ett ny satsning som heter Purple Flag. Syftet med Purple Flag är att skapa förutsättningar för ett ekonomiskt och socialt hållbart stadskärna med ett varierat utbud av upplevelser och aktiviteter efter kontorstid, kvällar och nätter. 

En av de första sakerna vi gjorde var en trygghetsvandring i stadskärnan under en kväll och en natt för att bilda oss en uppfattning av hur det vår stad ser ut efter mörkret. En plats som i princip alla som gick trygghetsvandringen hade synpunkter på var Busstorget. Platsen uppfattades otrygg, mörk och allmänt oinbjudande. 

Speciellt en plats vid korttidsparkeringen & cykelparkeringen var det många som tyckte var väldigt mörk. Tillsammans med Östersunds kommun och Jämtkraft har vi nu löst det problemet med att sätta upp en belysningsstolpe på platsen som sprider stämningsbelysning och förhoppningsvis bidrar den till en lite trevligare stämning på hela busstorget. Belysningsstolpen lyser mellan kl 15.00 och 08.00. 

Vi kände också att i tider som dessa som kan vi alla behöva ett gott skratt. Därför tog vi kontakt med humorshowen ”Den som skrattar förlorar” och presenterade en idé som de tyckte var rolig. Med deras hjälp har vi nu klätt stolpen med ett 50-tal skämt (bra & dåliga ☺ ). Så har du tråkigt när du väntar på bussen, gå upp till belysningsstolpen och utmana din kompis på en omgång; Den som skrattar förlorar! 

Vilket är ditt bästa skämt? 
På Destination Östersunds facebook-sida kommer du inom kort kunna nominera ditt eget bästa skämt. Tre av de nominerade skämten kommer att gå vidare till en omröstning på facebook där det vinnande skämtet själv kommer att få ta plats på stolpen. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!