Östersund välkomnar O-ringen

På lördag startar O-Ringen, världens största orienteringstävling i Årefjällen. Östersund visar då sitt engagemang på flera sätt. ”Vi är glada att hälsa O-ringen välkommen till länet säger Elisabeth Richardsson, marknadsansvarig på Destination Östersund. O-ringen skapar fin publicitet för länet och en reseanledning till Årefjällen. Östersund både bidrar till, och tar del av, kakan” berättar hon.

Destination Östersund har haft fokus på O-Ringen under hela det senaste året. Med 15 000 deltagare finns stor potential att locka några att stanna en dag extra eller två i omgivningarna och även den tävlingsfria dagen, tisdagen den 25 juli.

-Vi har jobbat med synlighet under hela året i O-ringens egna kanaler och finns även på plats på O-ringen torget för att berätta mer om vad Östersund har att uppleva. Dessutom har vi samlat erbjudanden i ett digitalt presentkort i CityPlay appen enbart för deltagare i O-ringen. Där hittar man erbjudanden från såväl besöksanläggningarna i Östersund som t ex downhillcyklingen på Östberget, Jamtli, Multi Challenge och Surfbukten som erbjudanden från butiker och restauranger, berättar Calle Hedman, centrumutvecklare på Destination Östersund.

En utvärdering från förra årets O-Ringen som arrangerades i Uppsala visar att 11 procent av deltagarna tillbringade tid i Uppsalaregionen efter tävlingarna och 27 procent gjorde detsamma före tävlingarna.

– Elva respektive 27 procent av 15 000 deltagare är många besökare, och vi vill ta väl hand om dem, säger Calle Hedman.

Östersund är även tävlingsarena för de O-ringen deltagare som väljer att köra O-ringen MTBO för cykel. De två första cykeletapperna går av stapeln i och runt skogarna på ÖSK med målgång på Östersunds skidstadion.
– O-ringen arrangörerna räknar med ett par hundra deltagare per dag som kör MTBO, berättar Elisabeth Richardsson. Det är både medel och långdistansloppet som körs här, grusvägar blandat med stigar och delar går även på rullskidbanan vilket gör att loppen blir både varierade och roliga. Vi hoppas att många kommer och tittar när cykelorienteringssporten intar staden. Att Östersund nu får bidra till orienteringsäventyret O-ringen genom cykeletapperna här i Östersund känns väldigt kul, fortsätter Elisabeth som hoppas att deltagarna ska passa på att upptäcka Östersund när de cyklat färdigt.

Redan nu idag torsdag och fredag, innan O-ringen drar igång arrangeras en labyrintorientering på Stortorget här i Östersund kl 13-18. Syftet är att öka intresset för O-ringen lokalt och locka fler lokala besökare till tävlingsdagarna.

Den 27 juli är Östersunds kommun etappvärd för den deltävling av O-ringen som går av stapeln i Ånn där representanter från Östersunds kommun kommer att finnas på plats.

För mer information
Calle Hedman, centrumutvecklare Destination Östersund, 073-815 01 13
Elisabeth Richardsson, marknadsansvarig Destination Östersund, 070-221 22 36
Niclas Lidström, projektledare O-ringen 070-810 06 66
Putte Eby, eventstrateg Östersunds kommun, 070-191 05 99

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!