Paragolfläger i Östersund

Tillsammans med Storsjöbygdens Golfklubb och Östersund-Frösö Golfklubb välkomnar nu Destination Östersund paragolfare från hela Sverige till paragolfläger 24-26 augusti. Lägret, som leds av landslagstränaren Krister Andersson vänder sig både till nybörjare och vana golfare med funktionsnedsättning.

Det blir tre fullmatade dagar, 24-26 augusti och Tobbe Ryman, projektledare på Destination Östersund, ser fram emot ett första paragolfläger i länet.

– Det känns roligt att vi är igång med den här satsningen inom golfen i Östersund. Lägret är öppet för deltagare från hela landet och vi har elva stycken som kommer att delta under hela lägret. Jag är nöjd med det. Det är första gången vi gör ett läger på det här sättet i Östersund och det är ett bra förstaläger att bygga vidare utifrån, säger han.

Även responsen från de lokala klubbarna har varit positiv.
– Vi har fått ett mycket positivt bemötande. En golfklubb ska vara för alla. Klubbarna är tacksamma att de får hjälp att arrangera lägret och få hjälp med att få igång en process som de kan jobba vidare med, säger Tobbe Ryman.

Lägrets tränare, förbundskapten Krister Andersson, PGA Professional, är ett välkänt namn inom paragolfen. Han har många års erfarenhet som tränare och har sedan 1997 varit engagerad som coach i Swedish Paragolf kategori 2.
– Vi har en otrolig tränarkompetens i form av Krister Andersson. Han om någon kan ge verktyg för roliga och intressanta övningar. Han kan verkligen väcka intresse för golf, säger Tobbe Ryman på Destination Östersund.

Tillsammans med klubbarnas lokala tränare kommer Krister att anpassa programmet och mentorskapet så det passar alla spelare, från nybörjaren till den mer rutinerade.
– Jag brinner för att få förmedla golfglädje i alla åldrar och på alla nivåer, säger Krister Andersson.

Lägret inleds vid lunch torsdag den 24 augusti på Östersund Frösö Golfklubb, fredagen spenderas med träning på Storsjöbygdens golfklubb och programmet avslutas under lördagen med en golftävling på Storsjöbygdens Golfklubb för alla som vill.
Lägerdeltagarna bor på Frösö Park Hotel.

Lägret möjliggörs inom ramen för Projektet ”Parasport som tillväxtmotor i besöksnäringen” som drivs av Destination Östersund med finansiering från Region Jämtland Härjedalen och Europeiska regionala utvecklingsfonden.
Jessica Thylin, projektledare berättar:
– Vi försöker kraftsamla regionens besöksnäring kring parasport och affärsmöjligheter kopplade till tillgänglighet och inkludering. Vi hoppas att evenemanget ska ge mer kunskap till näringen så att fler ser möjligheterna med att jobba med tillgänglighet. Om vi långsiktigt kan bygga in tillgänglighet i Östersunds varumärke är det en konkurrensfördel för alla.

För mer information:
Tobbe Ryman, Destination Östersund, 070-261 58 58
Krister Andersson, 070-268 04 10

Läs mer om Destination Östersunds satsning inom parasport:
destinationostersund.se/projekt-parasport-som-tillvaxtmotor-for-besoksnaringen/

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!