Rädda Storsjöcupen lanseras

Rädda Storsjöcupen – Crowdfunding kampanj lanseras

Tillsammans med Storsjöcupen lanserar Destination Östersund nu en insamling, en s k crowdfunding kampanj för att rädda ett av Östersunds största evenemang.

I mars kom beslutet om att Storsjöcupen för andra året i rad måste ställas in på grund av pandemin.
2019 genererade Storsjöcupen 82 miljoner kronor till det lokal näringslivet och 17 miljoner till det lokala föreningslivet  och evenemanget är ett av regionens största.

Pandemin har slagit så pass hårt att Storsjöcupen nu står inför att ett avgörande skede, där cupens framtid står på spel. För att överleva behöver cupen 1 550 000 kronor för att täcka de fasta kostnaderna och behålla kompetensen, med målet att kunna jobba med Storsjöcupen 2022, när turneringen också firar 50 år.

Teres Gärdin, ordförande för Storsjöcupen berättar:
– Vi på Storsjöcupen har med mycket god hjälp av Destination Östersund tagit fram en plattform för de som vill och har möjlighet att hjälpa oss. För att Storsjöcupen ska lyckas övervintra ännu ett år utan genomförande och intäkter behöver vi ekonomisk hjälp. Hjälpen behöver vi för att täcka fasta kostnader och behålla, om än minimal grundkompetens.

–  Vi hoppas att den crowdfunding vi tillsammans med Storsjöcupen nu initierar ska få önskat resultat, säger Mikael Jonsson, VD på Destination Östersund. Det är många som brinner för Storsjöcupen och som ser värdet i att den ska få finnas kvar. Förutom de ekonomiska effekterna bidrar cupen till att positionera Östersund som en attraktiv stad. Cupen står för idrottsglädje och bidrar till en fantastisk folkfest i stan. Vår förhoppning är att många ska vilja bidra och vi jobbar stenhårt för att få fira Storsjöcupen 50 år 2022.

De pengar som samlas in via Swish och banköverföringar från privatpersoner och företag från främst Sverige och Norge, men även från övriga medverkande länder, kommer att gå till fasta kostnader, personalkostnader samt lokalhyra.

Under hashtagen #stöttastorsjöcupen kan man på sociala medier ta del av nyheter kring Storsjöcupen och följa insamlingen.

För mer information:
Teres Gärdin, Ordförande Storsjöcupen, 070 – 3091789
Mikael Jonsson, VD Destination Östersund, 076 – 115 10 70

Mer om kampanjen på  https://destinationostersund.se/radda-storsjocupen/

 

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!