Snart öppnar 2023 års upplaga av Reaxcer Snow Heart Arena

Uppbyggnaden av årets Reaxcer Snow Heart Arena är i full gång. Från nästa vecka kan den som vill ta på sig längdskidorna och åka den nya slingan på torget. Veckan efter öppnar railparken och pulkabacken. Och sista helgen i februari intar Nordiska Ungdomsspelen arenan.

– Vi vill skapa fler upplevelser i stadskärnan och en plats för snölek mitt i stan är helt rätt. Det är ett fint komplement till Vinterparken och vi hoppas att många barn, ungdomar och familjer ska få glädje av arenan, säger Calle Hedman, Destination Östersund.

Det är fjärde gången som Reaxcer Snow Heart Arena byggs upp på torget. Idén kommer ursprungligen från Nordiska Ungdomsspelen och fyller en viktig funktion för arrangemanget.

– Arenan mitt i stan är något som särskiljer oss från alla andra. Det finns många som ordnar skidtävlingar för ungdomar, men att få tävla i stadsmiljö och i det här komprimerade formatet, det är något alldeles unikt, säger Kjell Lundberg, Nordiska Ungdomsspelen.

I år äger Nordiska Ungdomsspelen rum den 24–26 februari. På Reaxcer Snow Heart Arena genomförs en stadssprint i längdåkning på fredag kväll och på lördag blir det supersprint i skidskytte samt medaljfest med Nils van der Poel och Filip Brovinger som prisutdelare.

Samma helg genomförs också en freeski-show med våghalsiga hopp på arenan och skidförbundets satsning Alla på snö finns på plats för dem som vill testa att åka skidor.

Efter Nordiska Ungdomsspelen är arenan öppen för allmänheten till och med sportlovet vecka 10. En del föreningar kommer också att använda arenan för träning.

– Jag hoppas att även fritidsgårdar, förskolor och liknande passar på att besöka torget. Liksom tidigare år finns det till exempel pulkor och snowracers att låna och vi kommer jobba för att området ska vara väl underhållet ända fram till och med sportlovet, säger Calle Hedman.

Bakom Reaxcer Snow Heart Arena står förutom Destination Östersund även huvudsponsorerna Reaxcer och Östersunds kommun.

– Reaxcer köpte idén på ett tidigt stadium och har spelat en viktig roll som partner. De transporterar hit snö och ställer upp med manskap och maskiner för uppbyggnaden av själva parken, berättar Calle Hedman.

För mer information:
Calle Hedman, 073-815 01 13

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!