Stora turistekonomiska effekter när Curling-EM flyttas till Östersund

Nu står det klart att Östersund blir värdstad för Le Gruyere AOP European Curling Championships 2022.

Tävlingarna kommer att avgöras 19-26 november i Östersund Arena och Östersunds Curlinghall och arrangörerna räknar med närmare 300 deltagare plus media, sponsorer och besökare.
Östersund har tidigare stått värd för sex internationella curling evenemang sedan 1999, nu senast VM i mixed dubbel och Senior-VM 2018. Kommande EM skulle ha avgjorts i Ryssland men landet fråntogs sitt arrangörskap på grund av invasionen av Ukraina.

Redan nu är det klart att Sverige representeras av Lag Edin på herrsidan. På damsidan gör lag Hasselborg och lag Wranå/Panthera upp i ett kval innan det blir klart vem som får representera Sverige. Totalt deltar 46 lag från hela Europa.

– När curling-EM avgjordes i Helsingborg 2019 så genererade det en turistekonomisk effekt motsvarade 11 900 000 kronor, berättar Mikael Jonsson, VD för Destination Östersund. Vi hoppas att detta också kommer att generera liknande effekter till vår destination. Detta blir ytterligare ett evenemang som bidrar till att stärka bilden av Östersund som evenemangsstad, genererar många nya besökare och tv sändningarna följs av miljontals tittare både nationellt och internationellt. avslutar han.

-Att Östersund får ytterligare ett stort internationellt mästerskap med många deltagare är av stor betydelse för oss i besöksnäringen, säger Maria Johansson representant för Hotellgruppen. Evenemangen är oerhört viktiga för oss och de skapar också ett mervärde över tiden att vi blir synliga på ett internationellt plan.  Östersund har en lång tradition av curling och att vi får återigen får uppleva curling i världsklass på hemmaplan, där vi kanske kan hoppas på dubbla svenska guld känns ju extra roligt.

Mästerskapet genomförs av Östersunds curlingklubb med stöd av Östersunds kommun, Svenska Curlingförbundet och World Curling Federation.

För mer info:
Rickard Hallström, LOC Östersunds Curlingklubb, 070-680 10 19
Mikael Jonsson, VD Destination Östersund, 076-115 10 70
Maria Johansson, representant för Hotellgruppen, 070-329 10 80

https://worldcurling.org/2022/07/ecc2022-announcement/

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!