Uppskattad Pop Up verksamhet

I sommar har Destination Östersund flyttat ut delar av Turistcenterverksamheten för att möta besökare och invånare nya sätt.

– Att flytta ut delar av turistcenterverksamheten ut till våra besöksmål är en del i vår satsning på att stärka besöksnäringen i Östersund. Genom att arbeta med en mobil besöksservice på de platser där vi vet att många besökare rör sig så ger vi bättre tillgänglighet, kan sprida mer information och inspiration men också få in feedback på hur vi kan utveckla Östersund till en ännu bättre destination. Det passar också bra i dessa pandemitider att kunna möta besökarna utomhus, säger Anna Borg, Turistcenteransvarig på Destination Östersund.

Under sommaren är det de tre säsongsanställda som, förutom att bemanna det fasta Turistcentrat i Gamla Skolan, också alternerar i att finnas på plats ute vid fasta besöksmål, vid järnvägsstationen och på andra ställen där många besökare rör sig.

– Många blir överraskade och glada och det känns verkligen som att vi möter besökarnas behov på ett bra sätt och att vi får dem att känna sig extra välkomna, säger Karin Tagesson, säsongsanställd på Destination Östersund. Karin fortsätter: – Frågorna varierar väldigt utifrån vilken plats vi befinner oss och det är ofta mer praktiska frågor som inleder för att sedan övergå till ett samtal där vi har möjlighet att ge tips på besöksmål, restauranger och annat som man annars kanske inte hade tänkt besöka. Vi hoppas kunna bidra till att besökarna stannar en extra natt eller två, när man upptäcker att det finns så mycket att se och göra här, avslutar hon.

Schemat för pop-up verksamheten läggs ut på Facebook inför varje vecka.
Några kommande stopp:

Tisdag 27 juli Norderöns Golfbana & Tivars Gårdsmejeri
Onsdag 28 juli Jamtli
Torsdag 29 juli Outdoorhubben fm, centralstationen 13.15
Fredag 30 juli Frösö Kyrka & Sommarhagen

Måndag 2 augusti Hamngatan fm, centralstationen 13.15
Tisdag 3 augusti Moose Garden
Onsdag 4 augusti Thomée / Badhusparken, centralstationen 13.15

Hör gärna av er om er verksamhet skulle vilja att vi poppar upp hos er eller om ni behöver mer kartor/broschyrer etc.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!