Vernissage med Pär Johansson och Ikoner på Mårtens Torg

Sedan mitten av januari har fotoutställningen ”Ikoner – en utställning om att få finnas” visats på Mårtens Torg i Östersund. På lördag den 25 februari blir det vernissage med en av initiativtagarna, Glada Hudik-teaterns Pär Johansson. Alla som vill är välkomna att lyssna till Pär när han berättar om bakgrunden till utställningen, om bilderna och personerna bakom.

– Vi har fått väldigt mycket positiv feedback, bland annat för att utställningen är tillgänglig för alla, att vi nyttjar platsen på ett bra sätt och framför allt över hur bra bilderna är. Nu vill vi ge alla en chans att lyssna till Pärs inspirerande historia, säger Calle Hedman, centrumutvecklare på Destination Östersund.

Den fina responsen på utställningen har satt fart på en idé om att kunna erbjuda fler konstupplevelser på liknande sätt och även lyfta fram lokala konstnärer och fotografer. Just nu undersöker Destination Östersund möjligheten att bygga egna utställningsväggar för framtida visningar.

Men nu först är det alltså vernissage på lördag och även om du har sett utställningen på Mårtens Torg rekommenderar Calle Hedman dig att ta chansen att lyssna på Pär Johansson.

– Att höra honom berätta om bakgrunden och personerna på fotona kommer ge nya perspektiv, så jag tror att alla, oavsett om man redan har sett bilderna, får en ny upplevelse av att delta på vernissagen.

När, var och hur?
Den 25 februari klockan 13.00 på Mårtens Torg. Alla är välkomna, ingen föranmälan krävs.

För mer information:
Calle Hedman, 073-815 01 13

Om fotoutställningen ”Ikoner – en utställning om att få finnas”
Fotoutställningen ”Ikoner – en utställning om att få finnas” presenterar porträtt av kända ikoner och arketyper där de 21 modellerna från hela Sverige har flera saker gemensamt; drömmar, känslor och Downs syndrom. Utställningen ställer frågor kring hur vi skapar ett mer öppet och tolerant samhälle och hur vi kan lyfta en marginaliserad grupp.

Utställningen är frukten av ett samarbete mellan Fotografiska och Glada Hudik-teaterns Pär Johansson, fotograf Emma Svensson och kostymörer Linda Sandberg och Helena Andersson. Utställningen har tidigare visats bland annat i Berlin och Stockholm, i Uppsala och på Almedalsveckan. Utställningen visas på Mårtens Torg fram till och med den 12 mars tack vare ett samarbete mellan Länsförsäkringar, DIÖS, Rut Odén, Fastigheter och Destination Östersund.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!