Vi lanserar APP med Geztio

Ny app ska ge besökare och invånare en enklare upplevelse av Östersund

Idag lanserar Destination Östersund tillsammans med det Östersundsbaserade destinations- och sportstechföretaget, Geztio AB en ny officiell app för besökare- och invånare i en testperiod under 2022. Appen samlar information om destinationens upplevelser, evenemang och aktiviteter i en lättnavigerad och tillgänglig app-plattform med tids- och platsfiltrerad information och inom kort kommer även möjligheten att boka och köpa destinationens utbud via appen.

– Vi ser att framtidens destinationsupplevelse är starkt kopplad till invånarnas och besökarnas smartphones. Vi jobbar ständigt med den digitala utvecklingen och för att öka besökarnas nöjdhet. Med den nya möjligheten att koppla på bokningsbarhet och köp till det befintliga utbudet på vår destination förstärker vi och underlättar upplevelsen av Östersund, säger Mikael Jonsson, VD Destination Östersund.

Med appen och de digitala integrationerna som plattformen innehåller är ambitionen att Destination Östersund och plattformsutvecklaren Geztio ska bidra till att skapa nöjdare invånare och gäster tillsammans med lönsammare bolag och lokal tillväxt på orten.

Företaget Geztio, som står bakom den digitala plattformen, är ett svenskt destinations- och sportstechföretaget som utvecklar förutsättningarna för besöksnäringen, arrangörer, samhällen och för idrottsorganisationer. Geztios digitala lösningar baseras på turismforskning vid Mittuniversitetet och har till syfte att lyfta affärsvärdet och stärka relationen med besökare, invånare och turistföretagen.

– Grunden bakom plattformen och den bakomliggande forskningen var insikten om att konsumenter och företagare behöver hitta varandra på ett smidigare sätt. Med Deztinations-appen utvecklar vi konsumenternas upplevelser genom att göra en destination eller arrangörs utbud mer lättillgängligt, samtidigt som vi presenterar företagens produkter och tjänster på ett mer tilltalande sätt, berättar Lars-Börje ”Bulan” Eriksson, VD för Geztio AB. 

Plattformen innehåller redan i den inledande lanseringsversion, en omfattande besöksguide över Östersunds utbud med tonvikt på evenemang, upplevelser, aktiviteter, mat & dryck, nöjen och destinationens sevärdheter. Under kommande lanseringsperiod kommer app-plattformen att växa med fler navigerings- och köp & boka funktioner samt med ett utökat utbud.

Appen som är gratis att ladda ned och att använda erbjuder enkel och överskådlig navigering över Östersunds utbud, kart- och vägbeskrivningsfunktioner, en nyhetssektion som bevakar intressanta, kommande händelser tillsammans med användbara guider som förenklar vistelsen i Östersund för besökare och invånare. Under kommande period kommer fler destinationer att ansluta till Deztinations-appen vilket breddar spridningen av Östersund mot fler marknader och målgrupper samt förenklar planeringen och resandet mellan olika besöksmål.

Appen går att hitta där appar går att ladda ner under namnet ”Deztinations” och/eller på sökordet ”Visit Östersund” samt via länkar och QR-koder på Destinations Östersunds samtliga kanaler.

Länk till App Store: https://apps.apple.com/se/app/deztinations/id1626495628

Länk till Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=io.gezt.deztinations

För mer information:

Destination Östersund, VD och Destinationschef: mikael.jonsson@destinationostersund.se 
076-115 10 70

Destination Östersund, Marknad/Kommunikation: elisabeth.richardsson@destinationostersund.se
070-221 22 36

Geztio AB, VD Lars-Börje ”Bulan” Eriksson: bulan@gezt.io, 070-586 60 60

Geztio AB, Marknads- och försäljningschef: henrik.jansson@gezt.io, 070-533 20 77

 

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!