Vinnare Årets Lalander 2022

Årets Lalander 2022 Big Lake Coffee

Årets Lalander är Marcus Izzo, på Big Lake Coffee. Priset delas ut av Destination Östersund och Näringsidkarna på Guldgalan i syfte att uppmärksamma företag och /eller personer som bidrar till att öka Östersunds attraktionskraft.

– Årets tre nominerade företag var Te-Centralen, Slaktar’n i Östersund och Big Lake Coffee. ”Gemensamt är att de alla står för ett värdskap i världsklass. De gör det där lilla extra som får kunderna att känna sig sedda och speciella. Att plocka ut en vinnare bland dessa tre har inte varit lätt. Paret Lalander var föregångare i att jobba med platsutveckling i Östersund och vi vill med priset lyfta fram inspirerande entreprenörer som verkar i samma anda”. säger Calle Hedman, Centrumutvecklare på Destination Östersund.

Vinnarmotiveringen lyder
Årets vinnare har på ett fantastiskt sätt engagerat sig i att hela stadskärnan ska leva. Under pandemin var han med och startade ”Mat till Vårdhjältarna”. Hans idé om att engagera EPA-ungdomarna att köra hem julklappar blev verklighet och initiativet kopierades av flera städer. Inte minst så finns han alltid på plats och sprider värme och glädje med sitt kaffe när det är något på gång i Östersund. Vinnare av Lalanders pris är Marcus Izzo, Big Lake Coffee.

Emil Danielsson som representerar Näringsidkarna, en ideell förening som ska främja handel och näringsliv i Östersund, berättar:
– Vi vill lyfta och uppmärksamma goda förebilder som bidragit till att utveckla Östersund. Näringsidkarna delar årligen ut stipendier och det här priset ska sätta extra fokus på handlingskraft och företagsamhet som skapar mervärde för andra företag och direkt eller indirekt gynnar Östersunds handel.

Fakta om priset
Priset delas ut av Destination Östersund och Näringsidkarna till minne av paret Lalander. Gullan och Per Lalander bedrev handel inom konfektion och ekipering i flera lokaler längs Prästgatan, under 1940 – 1970-talet, de sista åren i dåvarande Centrumpalatset. Tillsammans var de en starkt drivande kraft i föreningen Näringsidkarna under många år och Per var dess ordförande under åren 1960 – 1971. Paret var förebilder under sin livstid och till deras minne och ära delas nu detta pris ut till en efterföljare, som likt paret Lalander, sprider inspiration och stimulerar utveckling på destinationen

Prissumman om 20 000 kronor går till en fysisk eller juridisk person som påverkat Östersunds attraktionskraft, bidragit till platsutveckling på destinationen och därmed gynnat dess handel.

Juryn består av representanter från Destination Östersund och Näringsidkarna.

För mer information
Calle Hedman, Centrumutvecklare 073-815 01 13
Emil Danielsson, Näringsidkarna 070-310 19 29
Marcus Izzo, Big Lake Coffee 076-140 00 66

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!