Under november-februari kör vi ett antal lunchföreläsningar för att inspirera och öka kunskapen hos arrangörer av stora och små evenemang. Vi välkomnar även företag som vill lyfta besökarnas upplevelse av evenemangen och själva ta del av de möjligheter som evenemang i Östersundsregionen ger.

Evenemangsarrangörer, idrotts- och kulturföreningar, hotell, besöksanläggningar, restauranger, butiker, transportföretag… eller helt enkelt alla som vill vara med och  utveckla befintliga evenemang i Östersundsregionen och ge inspiration till nya!

FÖR FÖRETAG:

Goodwill och hållbart samhällsengagemang genom sponsring

28 februari kl 08-10 på Clarion Hotel Grand Östersund. Frukost ingår   

Företag i Östersund, Berg och Krokoms kommuner har nu möjlighet till inspiration och dialog om framtiden inom sponsring. Föreläsningen med Max Lauritzson, HappeeBiz, kommer bland annat handla om framtidens sponsring, att skapa varumärkesbyggande samhällsengagemang som ger valuta för pengarna och att närma sig Idrottsrörelsen – Sveriges största folkrörelse och en maktfaktor.

Max Lauritson

Max, med anknytning till Östersund, har en gedigen insikt och erfarenhet från såväl kommersiella som ideella sektorn. Han har haft ledande positioner inom Idrottsrörelsen, Spel & Lotteri, Resa & Turism, Parti & Detaljhandeln samt Hälsobranschen.

Han har utvecklat ActionAids strategi och plan för företagssamarbeten 2023-2025. Brottningsförbundet inkluderingsarbete. Implementerat Folkspel avtalsstrategi. Förändrat och utvecklat Riksidrottsförbundets avtals- och evenemangsstrategi med SM-Veckan och Idrottens dag. Tillsammans med Stockholms universitet genomfört och implementerat forskningen om varumärkets betydelse inom Idrotten.

I bagaget finns även ideellt arbete som såväl styrelseledamot som barn och ungdomsledare inom föreningslivet.

Tidigare föreläsningar

Hur Sponsring blir Win-Win-samarbeten

16 februari kl 19-21 på Furuparken. Fika ingår

Föreningslivet i Östersund, Berg och Krokoms kommuner har nu möjlighet till inspiration och dialog om framtiden inom sponsring. Föreläsningen med Max LauritzsonHappeeBiz, kommer bland annat handla om framtiden inom sponsring, vad behövs för lyckade samarbeten och hur man hittar rätt samarbetspartners. Deltagarna får lära sig framgångsreceptet för ökade intäkter och minskade kostnader med långsiktighet, tålamod, rätt matchning och flerpartssamarbeten samt hur man skapar långsiktiga och hållbara samhällsengagemang.

Max Lauritzson, HappeeBiz

Max, med anknytning till Östersund, har en gedigen insikt och erfarenhet från såväl kommersiella som ideella sektorn. Han har haft ledande positioner inom Idrottsrörelsen, Spel & Lotteri, Resa & Turism, Parti & Detaljhandeln samt Hälsobranschen.

Han har utvecklat ActionAids strategi och plan för företagssamarbeten 2023-2025. Brottningsförbundet inkluderingsarbete. Implementerat Folkspel avtalsstrategi. Förändrat och utvecklat Riksidrottsförbundets avtals- och evenemangsstrategi med SM-Veckan och Idrottens dag. Tillsammans med Stockholms universitet genomfört och implementerat forskningen om varumärkets betydelse inom Idrotten.

I bagaget finns även ideellt arbete som såväl styrelseledamot som barn och ungdomsledare inom föreningslivet.

Marknad och affärsutveckling

19 Januari, lunch kl 12, därefter föreläsning kl 13-15 på Clarion Hotel Grand

Lyckas besöksnäringen och företagen skapa hållbara och vinstgivande affärer när evenemangen kommer? Med frågor och kreativt tänkande inspirerar Henrik Lundqvist deltagarna med coachande samtal. Tillsammans undersöker och blottlägger vi vad som krävs för att nå framgång med affärerna under de stora och små evenemangen. Målsättningen är att vi ska växla upp både företagens intäkter och besökarnas upplevelser – kort och gott – företagen ska sälja mer till fler och alla som kommer till evenemanget ska få en fantastisk upplevelse!

Henrik Lundqvist, Always 4R You

Henrik är senior konsult inom professionell och personlig coaching. Han har mångårig erfarenhet inom detaljhandeln och starkt fokus på att driva fram resultat med hjälp av medarbetare som gillar att sälja. All coachande kunskap, erfarenhet och struktur för att bygga både framgångsrika arbets- och idrottslag, har han sedan 2018 tagit med sig in i sitt eget företag.

Framtidsspaning Evenemang

7 december kl 11.45-15, Clarion Hotel Grand (gratis och lunch ingår) Anmäl dig nedan – begränsat antal platser…

Varför är evenemang så viktiga för en plats, och vad ser vi för trender framåt i Sverige? Vad innebär tiden efter pandemin, vilka hot men också möjligheter finns? Hur gör man nyskapande evenemang och varför klarar sig vissa evenemang sig bättre än andra?

Joppe Pihlgren verksamhetsledare för Svensk Live, popstjärna i Docenterna och förflutet som programledare i TV tillsammans med Martin Roos, tidigare manager och bandmedlem i Kent, före detta VD i Destination Eskilstuna och ny Styrelseordförande i Svensk Live inspirerar oss att tänka framåt i en tid av oroligheter

Säkerhetsseminarie för arrangörer av stora och små evenemang

16 november kl 11.45-15, Clarion Hotel Grand (gratis och lunch ingår) Anmäl dig nedan – begränsat antal platser…

Petter Säterhed från Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap presenterar den nya säkerhetshandboken för arrangörer. Hur är säkerhetsguiden utformad och vad bör man som arrangör tänka på för att höja säkerheten på sitt arrangemang? 

Jonna Ålander och Jenny Einebrant från Länsstyrelsen, regionkoordinator mot prostitution och människohandel samt samordnare mot mäns våld mot kvinnor, berättar om sambandet mellan stora evenemang och en ökning av prostitution samt hur man arbetar förebyggande.

Sofie Sillrén från Storsjöyran som tidigare varit projektledare för Svensk Lives projekt ”Dare to Care” berättar hur festivaler i allmänhet och Storsjöyran i synnerhet arbetar för att förebygga sexualbrott. Alla deltagare får den nyutgivna handboken med praktiska tips och råd.

Föreläsningarna är kostnadsfria och är en del av projektet ”Särskilt investeringsstöd till besöksnäringen utifrån coronapandemin”.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!