Integritetspolicy
Destination Östersund AB

Vi värnar om din personliga integritet och eftersträvar en hög nivå av dataskydd. Nedanstående generella information riktar sig till dem som kan ha personuppgifter lagrade hos Destination Östersund AB (org.nr 556798-5592) med dotterbolag. Vi beskriver till exempel hur vi samlar in, använder och skyddar dina personuppgifter.

Vi värnar om din personliga integritet och eftersträvar en hög nivå av dataskydd. Nedanstående generella information riktar sig till dem som kan ha personuppgifter lagrade hos Destination Östersund AB (org.nr 556798-5592) med dotterbolag. Vi beskriver till exempel hur vi samlar in, använder och skyddar dina personuppgifter.

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter?
Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet. T.ex kan bilder och ljudupptagningar som behandlas i dator vara personuppgifter även om inga namn nämns. Krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter (t.ex. IP-nummer) är personuppgifter ifall de kan kopplas till fysiska personer.

Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna. Varje åtgärd som vidtas med personuppgifter utgör en behandling, oberoende av om den utförs automatiserat eller ej. Exempel på vanliga behandlingar är insamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning, överföring och radering.

Vilken typ av information samlar vi in och hur använder vi den?
Vi samlar in information som hjälper oss att förse dig med informationsutskick, offerter, förfrågningar och andra typer av utskick samt för att kunna tillhandahålla, utvärdera, utveckla och förbättra våra tjänster, produkter och system. Dessutom behöver vi personuppgifter för att kunna hantera kundserviceärenden och exempelvis deltagande i enkäter, tävlingar och/eller event.
Vi är även måna om att försöka förhindra missbruk av en tjänst eller förhindra, förebygga brott mot företaget. Det kan exempelvis handla om skräppostutskick, försök till olovlig inloggning på användarkonton eller andra åtgärder som är förbjudna enligt lag eller våra köpevillkor.
Vanligtvis lagrar vi endast namn och e-postadress, men i vissa fall även adress- och telefonuppgifter. Vid tecknande av avtal ingår även person- eller organisationsnummer.
Vi har även en rättslig förpliktelse att samla in dina personuppgifter för att kunna hantera bokningar/köp, till dess att köpet har genomförts (inklusive leverans och betalning) och för att kunna hantera eventuella reklamations- och garantiärenden.

Hur länge behåller vi informationen?
Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för respektive ändamål. Information som vi använder för olika utskick kommer vi att behålla tills du själv väljer att avsluta prenumerationen. Detta kan ske när som helst. Den information som omfattas av bokföringslagen och arkivlagen kommer att behållas enligt dessa lagars riktlinjer.

Med vilka delar vi din information?
Dina personuppgifter kommer främst att hanteras av Destination och Visit Östersunds personal. I de fall det är nödvändigt för att vi ska kunna erbjuda våra tjänster delar vi dina personuppgifter med företag som är s.k. personuppgiftsbiträden; ett företag som behandlar informationen för vår räkning och enligt våra instruktioner. Exempelvis kan det vara handla om betallösningar, biljettköp, bokningar, sociala medier och IT-företag för drift, support och underhåll av våra IT-lösningar.

Samtliga dina personuppgifter hanteras tryggt och säkert i enlighet med gällande lagstiftning.

Vilka rättigheter har du?
– Du kan begära att få en kopia på de personuppgifter vi har om dig.
– Du kan begära att få din information rättad eller borttagen om du anser att den är inkorrekt.
– Du kan begära att vi ska radera dina personuppgifter. Detta gäller emellertid inte uppgifter som lagen kräver att vi behåller.
– Du kan när som helst ta tillbaka ditt samtycke till att vi innehar dina personuppgifter.

Var kommer uppgifterna att lagras?
Dina uppgifter kommer att lagras inom Europeiska Unionen. Om överföring sker till land utanför EU kommer vi att informera dig om detta.

Uppdateringar av denna policy
Vi kan komma att uppdatera denna policy och kommer då publicera den på denna webbsida. Denna policy uppdaterades senast den 20 juni 2018.

Kontakt
Det är Destination Östersund AB som är personuppgiftsansvarig för företagets och Visit Östersunds behandling av personuppgifter.

Om du har några frågor angående detta, kontakta oss på följande adress:

Destination Östersund AB
Rådhusgatan 44
831 82 Östersund

Tel. 063-701 17 00 (Visit Östersund)
E-post: info@destinationostersund.se

Cookiepolicy

Destination Östersund använder sig av cookies för att ge dig som besökare en så bra upplevelse som möjligt av vår webbplats. De flesta företag använder cookies på sina webbplatser för att förbättra användbarheten och cookies kan inte skada dina filer eller öka risken för virus på din dator.

Vad är en cookie?
En cookie är en liten textfil som lagras på den dator eller annan enhet du använder för att nå Internet. Vi lagrar ingen personlig information såsom t.ex. namn eller e-postadress i cookies utan endast information som möjliggör att vår webbplats ska fungera på bästa sätt.

Det finns två typer av cookies.
Sessioncookies lagras temporärt i din dators minne och försvinner när du stänger ner din webbläsare. Vi använder oss av den här typen av cookies för att bland annat underlätta navigeringen på vår hemsida. Vissa av dessa cookies är väsentliga för att alla funktionerna på hemsidan ska fungera. Det innebär att om du blockerar användningen av cookies helt, så kommer du inte att kunna använda alla funktioner på hemsidan.

Permanenta cookies sparas på din dator, surfplatta eller mobitelefon och finns kvar mellan dina besök. Denna typ av cookies används i syfte att förbättra upplevelsen för dig som besökare, till exempel för att minska laddningstiden. Vi använder även informationen från permanenta cookies till att se statistik över hur besökare använder sidan i syfte att förbättra användarupplevelsen baserat på vad våra besökare letar efter.

Förstaparts- och tredjeparts-cookies
Man skiljer på förstaparts-cookies och tredjeparts-cookies. En förstaparts-cookie sätts av av destinationsostersund.se medan en tredjeparts-cookie sätts av en annan webbplats.

På destinationostersund.se använder vi oss av följande tredjeparts-cookies

ELEMENTOR. Vår webbplats är byggd med Elementor.
Elementors cookiepolicy »

YOUTUBE. För att kunna visa videos från Youtube.

GOOGLE. För att kunna få statistik över hur våra besökare använder vår hemsida i syfte att förbättra användarupplevelsen använder vi oss av Google Analytics. Och för att ni ska hitta till oss använder vi en karta från Google Maps.
För både YouTube och Google gäller Googles cookiepolicy »

MAILCHIMP. För att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till våra partners använder vi oss av Mailchimp. Mailchimps cookiepolicy »