Draghunds-VM återvänder till Östersund 2025

1100 hundar. 150 hundförare från 20 nationer. Tillsammans skapar de ett riktigt hundliv på Östersunds skidstadion i februari 2025.

Östersund blir åter arrangör av World Sleddog Association (WSA), Draghunds-VM, den 7-9 februari 2025. Tävlingarna kommer att avgöras i sprint- och medeldistans.
– Efter VM 2022 i Östersund var de tävlande fulla av beröm för den perfekta organisationen av mästerskapen, och de konstaterade enhälligt att Östersund hade de bästa banorna de någonsin tävlat på. Och vi ser åter fram emot ett VM i Östersund, berättar Arno Steichler, ordförande för WSA.

Ett stort och viktigt steg framåt för draghundssporten
Runt arrangemanget finns intresset från svenska och internationella sponsorer och nu hoppas arrangören även att det lokala näringslivet vill vara med och synas. Östersunds erfarenhet av att arrangera världscuptävlingar och VM i skidskytte på anläggningen som idag anses som en av världens bästa, ger otroliga förutsättningar för draghundssporten.

– VM 2022 i Östersund lyfte draghundssporten och vi är otroligt tacksamma att Östersund återigen välkomnar oss 2025. Denna gång hoppas vi att vi slipper de problem som pandemin medförde senast och får fokusera fullt ut på eventet, berättar projektledare Niklas Andersson.

1100 hundar garanterar ett riktigt hundliv
Till VM 2025 beräknas cirka 150 deltagare och 1100 hundar från 20 länder delta. Under tre dagar, 7-9 februari kommer VM gå av stapeln och 450 starter kommer att ske. För publiken utlovas en upplevelse utöver det vanliga när VM avgörs. Världsmästerskapet kommer både att vara inom sprint och medeldistans. Detta betyder att banorna kommer att vara mellan 5 km och 40 km långa!

Stärker Östersund som evenemangsstad
– Vi är både stolta och glada över att WSA åter väljer Östersund. Varje internationell tävling bidrar till att stärka Östersund som evenemangsstad. Detta blir en annan form av vinteridrott än det vi är vana vid och känns spännande. Östersund är en van arrangörsstad, vi jobbar hårt med evenemangsutveckling och värnar om de återkommande evenemangen, men ser detta som ett välkommet tillskott som kommer att generera både omsättning i besöksnäringen och spännande och roliga tävlingar att följa på plats, säger Jessica Thylin, på Destination Östersund.

– Fantastiskt roligt att få hit Draghunds-VM till Östersund ännu en gång. Genom detta visar vi att Östersunds skidstadion är en vinterarena för många av de stora vintersporterna, säger Göran Matzén, Kultur och fritid Östersunds kommun.

Mer information: www.ostersund2025.com
Fria bilder: www.ostersund2025.com/media

För mer information:

Niklas Andersson, Projektledare Östersund 2025, 070-651 57 77, niklas@ostersund2025.com
Jessica Thylin, Möten & Evenemang Destination Östersund, 070- 203 01 66, jessica.thylin@destinationostersund.se
Putte Eby, Evenemangsstrateg Östersunds kommun, 070-698 45 60, putte.eby@ostersund.se

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!