Nu startar vi ett konst- och kulturprojekt i Östersunds stadskärna under namnet #FÄRGSTÄNK. Tanken är att kunna samla alla olika kulturgenrer under ett och samma namn med syftet att ge lite färg i vardagen i city – stort som smått! Tillsammans med fastighetsägare, konstnärer och dig som är villig att bidra är detta projekt möjligt!

#FÄRGSTÄNK är en del av Purple Flag-arbetet där vi vill få in mer kultur i stadskärnan, men kommer även löpa vidare efter att Östersund fått sin Purple Flag-certifiering för att fortsatt få in mer musik, teater och konst mm i stadens centrum.

Startskottet för #FÄRGSTÄNK blev en minnesmålning på Mårtens Torg där en stor väggmålning av det lilla huset som inte längre finns växte fram under juni 2021.

Nästa stora vägg kommer att börja ta form under augusti 2021….

De första fasadmålningarna som genomförs på Mårtens Torg och Zätagränd är ett samarbete med Diös Fastigheter och Odéns Fastigheter.

Visit Östersund / Destination Östersund, Hanna Sjöberg

HANNNA SJÖBERG
Projektledare 

Bidra med ett färgstänk!

Som privatperson och företag kan du bidra till projektet genom att skänka pengar som oavkortat kommer att gå till arvode för konstnärer och material.

FÖRETAG
Skänk 2000 kr eller valfri högre summa. Skicka ett mail till info@destinationostersund.se så kontaktar vi dig och fixar en faktura. De företag som ger en gåva kommer att stå med sitt namn på en plakett vid målningen på Mårtens Torg. Vill ditt företag bidra med en större summa – kontakta oss så löser vi självklart det!  

PRIVATPERSONER
Som privatperson kan du Swisha valfri summa till nummer 123 202 2796 – märk gåvan med Färgstänk. Du kan också välja att skänka ett fast belopp i någon av våra tre nivåer för att få en motgåva.

100 kr Tack-inlägg med alla som swishats namn från föregående vecka.

500 kr T-shirt med ett tryck av Östersunds älskade lilla hus som tyvärr brann ner (ange storlek i meddelandet).

1000 kr VIP-inbjudan till invigning och vernissage av den färdigmålade väggen