Nu startar vi ett konst- och kulturprojekt i Östersunds stadskärna under namnet #FÄRGSTÄNK. Tanken är att kunna samla alla olika kulturgenrer under ett och samma namn med syftet att ge lite färg i vardagen i city – stort som smått! Tillsammans med fastighetsägare, konstnärer och dig som är villig att bidra är detta projekt möjligt!

#FÄRGSTÄNK är en del av Purple Flag-arbetet där vi vill få in mer kultur i stadskärnan, men kommer även löpa vidare efter att Östersund fått sin Purple Flag-certifiering för att fortsatt få in mer musik, teater och konst mm i stadens centrum. Längre ner på sidan kan du se hur du som företag eller privatperson kan vara med och bidra till projektet och tillföra med konst och kultur till vår stadskärna.

Startskottet för #FÄRGSTÄNK blev en minnesmålning på Mårtens Torg där en stor väggmålning av det lilla huset som inte längre finns växte fram under juni 2021.

De första fasadmålningarna som genomförs på Mårtens Torg och Zätagränd är ett samarbete med Diös Fastigheter och Odéns Fastigheter. 

Under våren 2022 kommer FÄRGSTÄNK-projektet att fortsätta men nya målningar, väggar, konstnärer och samarbetspartners.  

Har du tips på platser, konstnärer eller kanske motiv – tipsa oss! Vi tar tacksamt emot alla idéer.

 

HANNA SJÖBERG
Projektledare 

#FÄRGSTÄNK - en konstvandring

Elskåpskonst är en del av FÄRGSTÄNK-projektet där Jämtkraft tagit in lokala konstnärer som skapat konstverk på temat KRAFT.  Verken har sedan laminerats på ett antal elskåp i stadskärnan. Ett effektivt sätt att minsta klotter – samtidigt som det tillför glädje och utsmyckning i vår stad. 

Vill du uppleva alla konstverk som tagit plats i vår stadskärna? 
Ladda ner Cityplay-appen till din telefon och ta fram konstkartan under Nyheter. Där kan du enkelt se vart alla målningar och elskåp finns och vem som är konstnären bakom verket. 

Bidra med ett färgstänk!

Som privatperson och företag kan du bidra till projektet genom att skänka pengar som oavkortat kommer att gå till arvode för konstnärer och material.

FÖRETAG
Skänk 2000 kr eller valfri högre summa. Skicka ett mail till info@destinationostersund.se så kontaktar vi dig och fixar en faktura. De företag som ger en gåva kommer att stå med sitt namn på en plakett vid målningen på Mårtens Torg. Vill ditt företag bidra med en större summa – kontakta oss så löser vi självklart det!  

PRIVATPERSONER
Som privatperson kan du Swisha valfri summa till nummer 123 202 2796 – märk din gåva med Färgstänk.