”Östersund Included” ska få fler att stanna i Östersund

I vår startar ”Östersund Included” – en satsning på sociala aktiviteter för alla som är nya i stan, vill prova något nytt eller helt enkelt vill lära känna nya människor. Syftet är att fler ska trivas och vilja stanna kvar i Östersund.

Östersundsambassadörer bjuder in
Det är Östersunds kommun och Destination Östersund som står bakom Östersund Included. I samarbete med olika ambassadörer kommer man att bjuda in till olika aktiviteter, det kan
t ex handla om utflykter, skapa saker tillsammans eller träffar på stans caféer och restauranger. Först ut är ambassadörerna Sara Gärdegård och Johanna Thofelt.

– Östersund har ett brett utbud av aktiviteter och evenemang, men det kan kännas svårt att hitta in i sociala sammanhang där alla inte redan ”verkar känna varandra”. Med Östersund Included hoppas vi hitta ett format som förenklar inkludering men som också går att vidareutveckla med fler typer av ambassadörer och aktiviteter, berättar Lina Lif som är projektsamordnare på Destination Östersund.

– Att som ny på en plats hitta vänner och komma in i sociala sammanhang är helt avgörande för att man ska trivas och vilja stanna kvar. Med Östersund Included vill vi testa ett nytt sätt att skapa bra förutsättningar för detta, säger Karin Henriksson, marknadsutvecklare, Östersunds kommun.

Vill ge bra start på Östersundslivet
Bakgrunden till satsningen är bland annat en undersökning bland nyinflyttade som gjorts inom ramen för Region Jämtland Härjedalens inflyttarprojekt ”En attraktiv region”. Undersökningen visade att 32 procent av de nyinflyttade upplevde att det var svårt att komma in i det sociala livet i Östersund.

– Det känns viktigt att vi gör vad vi kan för att människor ska få en bra start på sin nya hemort. Allt fler kommuner och platser i Sverige väljer att arbeta med liknande insatser och många har också gjort det med gott resultat, fortsätter Karin Henriksson.

– Vi bjuder in alla som vill hänga på – nyinflyttade, nyanställda, Östersundare eller tillfälliga long stay gäster – alla är välkomna och den första träffen planeras nu i vår, säger Johanna Thofelt, ambassadör för Östersund Included.

På webbplatsen levaiostersund.se/ostersund-included/ kan man läsa mer om satsningen och de aktiviteter som planeras.

För mer information:
Karin Henriksson, marknadsutvecklare Östersunds kommun, 070-237 11 37
Lina Lif, Projektkoordinator, Destination Östersund AB, 070-650 51 86

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!