Inbjudan till Legacy event

I januari spelas världsishockey i Östersund, bidra till stämningen och delta i event på intressanta jämställdhetsteman 

Svenska Ishockeyförbundet har med 2023 IIHF Icehockey U18 Women’s World Championship, ambitionen att skapa ett världsevenemang i Östersund. De svenska damjuniorerna spelar tillsammans med sju andra länder VM i Östersunds Arena och under Sveriges matchdagar anordnas sidoevent på intressanta jämställdhetsteman med inspirationstalare, paneldiskussioner och workshops. 

För att ta fasta på Ishockeyförbundets ambition att vara den idrott som engagerar mest och vara en samlande kraft såg den lokala event-organisationen en gyllene chans att göra genom aktiviteter kopplat till evenemanget, det har mynnat ut i ett skolprojekt på temat värdskap tillsammans med Jämtlands Gymnasium och deras idrottsgymnasium samt ett event på temat jämställdhet. Idrotten är en viktig del av samhället, är och kan vara en ännu större samlande kraft som bidrar till inkludering och jämlikhet därav anordnas denna inspirationsföreläsning.

Världsmästerskapet spelas den 8–15 januari 2023 och Legacy Eventet hålls under tre av dessa dagar med inspirationstalare, paneldiskussioner och workshops. Syftet är att verka kunskapshöjande, skapa förståelse för samband och möjliggöra erfarenhetsutbyten, människor och länder emellan.

Datum och teman: 

  • 8 Januari: Benefits of gender equal leadership and importance of representation  
  • 11 Januari: Sports performance connected body and menstrual cycle 
  • 12 Januari: Sports as a superpower for creating a positive culture to prevent violence, harassment, and violations  


Legacy Eventet anordnas av Östersunds Ishockeyklubb, Svenska Ishockeyförbundet, Internationella Ishockeyförbundet och Club Support tillsammans med Destination Östersund, GLOW4equality, Länsstyrelsen, Östersunds Kommun och Länsförsäkringar i Jämtland. 

Deltagandet är kostnadsfritt och öppet för alla intresserade, medverkande lags medföljande, ishockeyns och föreningslivets ledare och aktiva välkomnas in särskilt. 

Läs mer om VM https://www.iihf.com/sv/events/2023/ww18 

Läs mer om Legacy Event Gender equality https://www.glow4equality.com/legacy-event 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!