Östersund fylls av fotbollsglada ungdomar när ett av årets största evenemang startar

I dag tisdag den 2 juli inleds årets upplaga av Storsjöcupen, ett av årets mest betydelsefulla evenemang för besöksnäringen i Östersund. I år med rekordmånga 580 lag från en rad olika länder.
Med sin över 40-åriga historia är cupen en av Sveriges äldsta fotbollscuper och den fjärde största för ungdomar. Storsjöcupen pågår mellan 2 och 6 juli.

Pär Lundin på Storsjöcupen berättar om nyheterna på årets cup, bland annat:

  • Lilla Storsjöcupen för de yngsta som tidigare legat andra tider på året är nu en del av årets cup och spelas under tisdagen.
  • Storsjöcupen Para Throphy är på frammarsch igen med flera deltagande lag. Och i anslutning till den har vi skapat en familjedag för alla som vill komma och prova på olika idrotter och göra det möjligt för så många som möjligt att ta del av rörelse- och fotbollsglädje.
  • Fair Play, ett värdegrundsarbete som startat under året, där vi har en långsiktig plan om att alla äldre lag på sikt ska ta del av utbildningen. I år har vi startat upp med våra medlemsföreningar och ÖFK´s 15- och 16-åringar.
  • Samarbete med Next Period som utbildar om menstruation, kvinnohälsa och idrottande.
  • Storsjöcupen E-games. Ett partnerskap med SubZero E-games har resulterat i en FC-turnering. Vi blir de första i Norrland att göra denna typ av kombinerat evenemang.

 

Jessica Thylin är ansvarig för möten och evenemang på Destination Östersund. Hon säger:
– Storsjöcupen är ett av de årligen återkommande evenemangen som är så viktiga för Östersund och ett av de som genererar mest till besöksnäringen Det är otroligt viktigt att evenemangen utvecklas och behåller sin attraktivitet. Vi ser till exempel att yngre generationer av norrmän inte känner till Östersund på samma sätt som våra äldre norska besökare gör. Där kan Storsjöcupen vara en viktig del i att positionera Östersund som en attraktiv stad att även besöka andra tider på året och vi vet att många som spelat cupen som ungdomar väljer att återvända till Östersund tack vare sina positiva minnen.

 

För mer information:
Pär Lundin, verksamhetschef Storsjöcupen, 070-616 50 10
Jessica Thylin, ansvarig Möten & Evenemang Destination Östersund, 070-203 01 66

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!