Internationell matmarknad tar plats på Stortorget 6-9 september

God mat från världens alla hörn och härlig atmosfär utlovas när den internationella matmarknaden International Food Festival besöker Östersund.

6–9 september flyttar den Internationella Matmarknaden in på Stortorget i Östersund med sina marknadsstånd. Marknaden är större än någonsin med 20 nationer och ett 30-tal utställare och matkreatörer som bjuder på matupplevelser från hela världen, från spansk paella till vietnamesiska specialiteter.
Utöver all färsklagad mat erbjuds även försäljning av lokalproducerade matprodukter som t ex sötsaker, olivoljor, ostar med mera.

– Den här är vår bästa festival någonsin, säter Francois Xavier Mauraisin på Geraud Markets Sweden. Vi har arrangerat International Food Festival i mer än 15 år och tagit med oss autentisk mat, delikatesser och kulinarisk kultur från världens alla hörn. I år har vi turnerat runt sedan april. Totalt besökare vi 26 städer runt om i Sverige och nu är det dags för Östersund.

– De här dagarna har nyfikna och hungriga jämtar chansen att upptäcka nya smakinfluenser, säger Peter Martinek, projektledare på Destination Östersund. Han berättar vidare: Vi har samarbetet med Geraud Markets många gånger genom årens lopp och innan pandemin hade vi den italienska matmarknaden här. Att nu den internationella kommer gör det hela så mycket större och med ett betydligt mer diversifierat utbud. 250 löpmeter matstånd och food trucks kommer att fylla i princip hela torget. För alla matälskare väntar härliga dagar, man kan ju dessutom under lördagen och söndagen ge sig ut i länet och besöka de gårdar som ingår i Skördefest Jämtland Härjedalen och köpa lokala favoriter.

Öppettider: Onsdag-fredag 11-19, lördag 10-16

För mer information:

Francois Xavier Mauraisin, Geraud Markets Sweden AB, 073-728 94 19
Peter Martinek, projektledare Destination Östersund, 070-288 01 51

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!