Nytt café och fler aktiviteter i Surfbukten

Badgäst i Surfbukten som hoppar från hopptornet ner i Storsjön.

Den 17 juni öppnar Surfbukten för säsongen. Nytt för i år är bland annat ett mer utvecklat café och fler aktiviteter för alla åldrar. ”Surfbukten är navet för sommar-Östersund och här ska det finnas något för alla” säger Bea Olsson, projektledare på Destination Östersund.

Det är andra sommaren som Destination Östersund driver Surfbukten och om det första året hade fokus på att ”hålla öppet” och ”lära sig” så är det i år mer fokus på utveckling. Nytt för i år är att det i år blir ett bättre café, en solläktare och en välfylld aktivitetskalender.

– Förhoppningsvis ska nya caféet inrymmas i ett Attefallshuset, om kommunen röstar för den investeringen den 19 juni. Caféet ska inrymmas på området och servera enklare fika, glass och smörgåsar. Det kommer isåfall bli ett stort lyft, säger Bea Olsson.

Precis som förra sommaren bemannas Surfbukten framför allt av feriearbetare från Östersunds kommun.

Surfbukten kommer i sommar, precis som tidigare år, erbjuda ett utbud som är tillgängligt under alla öppna dagar, till exempel testa wakeboard, hyra SUP-brädor eller cyklar, spela vollyboll och diverse spel. Därutöver genomförs olika aktiviteter olika dagar och tider, till exempel yoga, testa graffitti, musik-quiz, stand up comedy med mera. Programmet är fortfarande under arbete.

Flera av aktiviteterna sker i samarbete med olika organisationer, föreningar och företag och Bea Olsson uppmanar alla som har idéer att höra av sig. Event containern ”Urban” kommer att finnas tillgänglig för föreningar och aktiviteter som vill hitta på aktiviteter i sommar.

– Vi är öppna för fler samarbeten. Tillsammans kan vi skapa bra aktiviteter och fortsätta att utveckla Surfbukten till sommarens härligaste häng, säger Bea Olsson.

Hela programmet för sommaren är inte klart ännu. Den som är intresserad av att få veta vad som är på gång i Surfbukten hittar löpande information på visitostersund.se och i Visit Östersunds sociala medie-kanaler.

Planerade öppettider är onsdag till och med söndag klockan 12–19, från den 17 juni till och med den 20 augusti. Det nya caféet öppnar så snart det är praktiskt möjligt men förhoppningen är att det ska stå klart under juni månad. Under byggtiden körs ett enklare café i den befintliga boden. Öppettiderna kan dock variera på grund av vädret.

För mer information:
Bea Olsson, projektledare Surfbukten, Destination Östersund, 070- 602 12 44

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!