Östersund Cykelfest är tillbaka och presenterar ett gediget program

Från söndag den 23 juni till och med söndag den 30 juni erbjuds cykelaktiviteter i alla dess former i och kring Östersund. Cykelfesten är ett samarrangemang mellan Destination Östersund och Östersunds olika cykelklubbar och cykelentusiaster. Ett initiativ som startade 2023 och nu återvänder. Cykelfesten inleds med en guidad midnattstur i Fugelstaskogarna och därefter erbjuds alltifrån gravelcykling och endurointro för tjejer till familjecykling, cykelorientering och after bike. Under veckan avgörs även två tävlingar, Scandinavian Pump Track Series vars första deltävling kommer till Brunflo på lördagen och SweCup i Enduro som håller sin tredje deletapp i och kring Gustavsbergsbacken på söndagen. Totalt samsas över 30 aktiviteter under paraplyet Östersund Cykelfest.

– Syftet med Östersund Cykelfest är att visa upp Östersund som cykeldestination för alla möjliga typer av cykling och tillsammans har vi lyckats fylla veckan med allt man kan tänka sig. Det finns så mycket fin verksamhet, många engagerade personer och arenor och nu vill vi visa upp det både för lokalbefolkning och hitresta. Jag vill verkligen uppmuntra den som är nyfiken att prova på, nu finns chansen, säger Rasmus Nordmark, projektledare på Destination Östersund.

Östersunds cykelklubb är en av de ideella grupperna som bidrar till cykelveckans alla programpunkter och under veckan arrangerar ÖCK minst en aktivitet om dagen. Adam Norgren från ÖCK berättar:
– Vi i Östersunds cykelklubb tycker såklart den här veckan är särskilt rolig, och vill med våra engagemang öppna upp cykelcommunityt här i stan. Dethär är en fantastisk möjlighet för oss som klubb att visa vår bredd och att detta med att cykla med en klubb inte är så elitistiskt som många tror.  Men också för stans cyklister som erbjuds hänga med på alla evenemang som intresserar dem. Lite som en festival. Med oss kan man bland annat följa med på en guidad MTB-tur runt Frösön, rulla fram på Rödöns böljande grusvägar, prova på klungcykling med landsvägsgänget, ställa sig i startgroparna för SWE Cup i Enduro eller vara med och skriva historia när Karin och Hanna håller det första girls-only eventet för landsvägscyklister på onsdagen. Vi hoppas många ska ta chansen att hänga med oss.

Onsdag den 26 juni bjuder Frösö IF Cykel in till familjecykling vid den nya XCO-banan vid Frösö Park. Christer Hillörn från Frösö IF säger: – Vi ser fram emot att visa upp all fantastisk mountainbikecykling som Frösön har att erbjuda både för barn och vuxna.

Några exempel ur programmet
Hela veckan: Fototävling ”Årets cykelfestare” och skattjakt ”Cykla med Birger”
Söndag 23 juni: Midnattstur i Fugelsta Cykelstigar
Måndag 24 juni: Landsvägscykling med ÖCK 5-6 mil
Tisdag 25 juni: Endurointroduktion för tjejer med Helena och Filippa, två av Östersunds bästa utförscyklister
Onsdag 26 juni: Familjecykling och MTB orientering vid Frösö Park, landsvägscykling för tjejer ÖCK
Torsdag 27 juni: Stigcykling i Brunflo med SheRides, Afterbike på Frejas Bakeri
Fredag 28 juni: Resenärsbelöning ”Hållbara färdsätt”, Afterbike på Norra Station
Lördag 29 juni: Scandinavian Pump Track Series Brunflo
Söndag 30 juni SWE Cup Enduro

Hela programmet hittar man här visitostersund.se/ostersund-cykelfest/

För mer information och kontakt vidare ut till de olika delarrangörerna:
Rasmus Nordmark, Projektledare Destination Östersund, 070-651 67 05

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!