Premiär för stadseventet Färgstänk – Kvartersfesten

Nu tar ett nytt event i stan form. På torsdag den 25 maj bjuder Destination Östersund och samarbetspartners in till det nya stadseventet Färgstänk – Kvartersfesten. Butikerna har kvällsöppet till 20.00 och det pågår mängder av aktiviteter runt om i stan mellan klockan 17.00 och 21.00.

Färgstänk är ett konst- och kulturprojekt som startades sommaren 2020 med syfte att få in mer kultur i det offentliga rummet. Några av de mer uppmärksammade aktiviteterna är de fasadmålningar som genomförts i stadskärnan med hjälp av olika fastighetsägare och konstnärer. Årets målningar skapas av konstnärsparet Camilla ”Sceb” Boström och Jonathan ”Ollio” Josefsson på Mårtens Torg i samarbete med Erik Odén som fastighetsägare och Petter Erlandsson som målar i korsningen Prästgatan/Törnstensgränd där DIÖS är fastighetsägare.

– Färgstänk – Kvartersfesten är ett led för oss på Destination Östersund att tillsammans med våra partners göra Östersund ännu mer attraktivt för oss som bor här och för våra besökare. Tillsammans skapar vi en plats som känns levande och attraktiv året om, berättar Hanna Sjöberg, projektledare på Destination Östersund. Hon fortsätter: De muralverk som tidigare skapats i vår stadskärna har fått ett otroligt positivt genomslag av både aktörer, besökare och invånare. Vi ville därför göra nåt extra för att starta igång sommaren, där vi presenterar årets nya målning och våra samarbetspartners bjuder in till en rad andra aktiviteter och extra kvällsöppet på stan. Vi vill också passa på att rikta ett varmt tack till Odéns fastigheter och DIÖS som upplåter fastigheter för årets stora fasadmålningar.

Kvällens program (med reservation för eventuella ändringar)

TVÅORNAS KÖR – Kulturskolan, 17.00-17.30, Stortorget

DANSWORKSHOP – Estrad Norr, 17.00-20.00, Norra Station Pop-Up Prästgatan 40 samt Pop Up dans på Stjärntorget kl 17.30 och 18.30
Workshop i dans, beatmaking och uppträdande med Hip Hop kollektivet TriForce DBM, Mario Perez Amigo, Steve Jones och Joel Larkner

COLOR FUN RUN – Lyckolabbet, 18.00 individuellt lopp, 20.00 stafett Stortorget
Robin Bryntesson värmer upp och peppar genom respektive lopp. www.lyckolabbet.com/color-fun-run

PROVA PÅ GRAFFITI, 18.00-20.00, Mårtens Torg
Testa på konstformen graffiti under ledning av konstnären Håkan Adolfsson. Få tips och trix på målarteknik och möjlighet att ställa frågor.

KAPE MED VÄNNER, 18.00-20.00, Stjärntorget
Rapparen, låtskrivaren, musikern och konstnären Kape tar över Stjärntorget med sin musik och bjuder in gäster att jamma och spela med honom. Olika gäster gästar olika set löpande under hela kvällen.

ETT SMAKPROV AV FRANKENSTEIN – Undantaget, 18.30-19.30, Gomorron Smithens Gård. Möt ensemble och regissör bakom sommarens teaterhändelse i Östersund. Undantaget ger sommaren 2023 sin egen teaterversion av Mary Shelleys klassiska roman, ett lågintensivt skräckdrama i två akter. Premiär 21 juni på Östersunds Teaterverkstad.

BERÄTTARLADA MED SPÄNNANDE SAGOR 17.30-19.00 på Gomorron, Smithens Gård. Emil Eklöv och Sara Oja låter dig svepas med i sagornas magiska värld

WORKSHOP – ATT FLÄTA EN HASTKORG, från 17.30 på Gomorron, Smithens Gård
Textildesigner Emma Dahlqvist visar hur man flätar små korgar med återbrukade material av textiltrasor, trä och rep. För barn 5-10 år men passar hela familjen.

UTSTÄLLNING C:NEN
Utställningarna Perfekt, Komplex och en pyskisk resa av Storsjögymnasiets estetiska program, 17-20

FÄRGSTÄNK KONSTVANDRING
Ladda ner Cityplay-appen och följ kartan för att ta del av det offentliga konstgalleriet som finns i stadskärnan. Scanna QR-koden vid respektive verk för att ta del av vem som är skaparen bakom med mera.

ÖSTERSUND INCLUDED – Hitta nya vänner, 19.00-21.00, Clarion Hotel Östersund
Älskar du också att hitta på saker men kanske saknar någon att hitta på saker med? Kanske är du nyinflyttad, eller bara vill expandera din vänskapskrets och hitta fler likasinnade? Välkommen på After Work med Quiz och möjlighet att träffa nya människor. Evenemanget är gratis och öppet för alla. Läs mer www.levaiostersund.se/ostersund-included/

KÄRNAN / MITTPUNKTEN
Friko Fria Konstnärer ställer ut, Tivars Gårdsmejeri och Fru Fröken Karamell säljer produkter, Underhållning med Martin Kjellerstedt och Open Stage med Ingvar Bergner Åhlén.

BUTIKERNAS ERBJUDANDEN
Många av stans butiker håller kvällsöppet med specialerbjudanden. Ladda ner CityPlay appen för att ta del av alla erbjudanden och aktiviteter

Programmet uppdateras kontinuerligt på: visitostersund.se/fargstank-kvartersfesten/

För mer information:
Hanna Sjöberg, projektledare Destination Östersund, 063-701 17 12

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!