Storgatan blir sommargata

Nu gör vi om Storgatan till sommar- och gångfartsgata! 
Något som vi i olika utformningar testat de senaste 3 somrarna genom att ställa ut parklets längs med gatan från Stortorget och bort till Hamngatan med olika sittmöjligheter, aktiviteter och roliga saker att göra. 

I år, sommaren 2022 kommer parkletsen att sträcka sig mellan Stortorget och Postgränd men gångfartsgatan och parkeringsförbudet gäller likt tidigare år fortfarande ända fram till Hamngatan. Parkletsen kommer i år att innehålla sittkuber i olika färger och former blandat med bord och stolar där besökare enkelt och bekvämt kan slå sig ner i solen, käka en glass eller vila benen medan sällskapet shoppar inne på någon av gatans många butiker. 

Genom de färggranna sittkuberna knyts Storgatan samman med Stortorget där det också finns sittkuber att slå sig ner vid för att njuta av solen i härligt sällskap. På Stortorget hittar man även två st Cornhole-banor och ett jätteschack – allt helt gratis att använda! 

Visst har du koll på att parkeringarna på Storgatan inte alls försvinner?  
En gata ner från Storgatan, på Köpmangatan finns fler parkeringsplatser för de p-platser som tillfälligt tas bort från Storgatan sommartid. Parkeringsplatserna för rörelsehindrade på Storgatan finns dock kvar som vanligt.

Detta är ett årligen återkommande projekt som utförs av Destination Östersund i samarbete med Östersunds Kommun. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!