Premiumbilmärke flyttar sin förarutbildning från Luleå till Östersund

Under vecka 4 och 5 nästa år kan besökare ta del av BMW Winter Driving Experience, en unik och komprimerad förarutbildning med testkörning på is. Det blir en helhetsupplevelse med iskörning i den senaste versionen av M340. I programmet ingår körupplevelse/förarutbildning med certifierade instruktörer på speciellt utformade isbanor, middag och övernattning på Frösö Park Hotell. I körupplevelsen får föraren en fartfylld och utmanande utbildning, samt möjlighet att utveckla sina färdigheter som bilförare på snö och is.

– Vi ser fram emot att komma till Östersund. Naturen, närheten till fjällen, bra kommunikationsmöjligheter och ett stort utbud av aktiviteter att erbjuda våra kunder gjorde att Östersund kändes som ett självklart val, säger Victor Zuch, eventansvarig för BMW Winter Driving Experience Sverige.

Att BMW flyttat sin förarutbildning till Östersund är resultatet av ett lyckat och fokuserat arbete med att locka den här typen av konferenser och aktiviteter till staden med omnejd. Mattias Lönn, som är processledare för ett affärsutvecklande arbete med testmiljöer på Destination Östersund, berättar att man jobbar med att attrahera företag med behov av olika produkttester till Östersund med omnejd.

– Östersund har en bra infrastruktur med tåg och flyg och det finns ett stort utbud av både fina hotell, attraktiva restauranger och intressanta aktiviteter som ofta gynnas av den här typen av satsningar. Målet är att Östersund ska bli en utgångspunkt och en naturlig plats för olika typer av testevent och att man sedan kan göra utflykter till exempelvis Åre, säger Mattias och fortsätter.
Det är otroligt roligt att vi kan locka nya aktörer till vår region med Östersund som utgångspunkt. Vi ser ett stort och fortsatt ökat intresse för olika typer av testkörningar, event och filmproduktioner och vi har återkommande kunder som väljer att genomföra det i Östersundsområdet. Vi har jobbat med den här typen av event i många år och i olika konstellationer och ett antal stora varumärken har redan besökt Östersundsområdet.
Tid är ofta en viktig faktor och därför är förarutbildningen komprimerat till 24 timmar. På den tiden hinner gästerna uppleva mycket bilkörning, middag och en trevlig övernattning. Att erbjuda ett event på 24 timmar passar väldigt bra för en stad som Östersund, med just närheten till naturupplevelser, bra kommunikationer, restauranger och hotell, säger Mattias.

– Att få uppleva bilens dynamik, både på motorbana i höga hastigheter och nu även på is, är det vi jobbar med. BMW har som mål att skapa unika körupplevelser för deltagarna, där man får sätta sig bakom ratten och verkligen känna på hur produkterna fungerar i olika situationer. Östersund har ett bra inlandsklimat med säkra isförhållanden och det är en förutsättning när det kommer till sådana här event. Vi ser fram emot att möta kunder i Östersund från alla delar av Sverige och även från utlandet. Genom BMW Winter Driving Experience vill vi ge människor en möjlighet att uppleva både BMWs produkter och Östersund. Vi hoppas att man lämnar oss, efter 24 timmar, som en säkrare bilförare och med ett stort leende på läpparna, säger Victor.

Läs mer och boka din plats på BMW Winter Driving Experience: https://bmwexperience.se/bmw-winter-driving-experience/

För mer information vänligen kontakta:

Mattias Lönn, Processledare, Destination Östersund AB
Mobil: 070-271 71 66 eller mattias.lonn@destinationostersund.se

Lina Lif, Projektkoordination, Destination Östersund AB
Mobil: 070-650 51 86 eller lina.lif@destinationostersund.se

Victor Zuch, eventansvarig för BMW Winter Experience Sverige.
Mobil: 073-385 79 57

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Destination Östersunds arbete med testmiljöer finansieras med stöd av Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun och Mittuniversitetet.

Läs mer om projektet här>>

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!